Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. április. 20


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Médiafigyelésért fizet 8,3 milliót a Fidesz
 
Napi Aktuális 2018-02-02 16:58:36
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

 Boros Bánk Levente neve nem cseng ismeretlenül a tévénézők számára, a politikai elemző gyakori vendég a kormánnyal jó kapcsolatokat ápoló csatornákon. Jól indult az év a számára: a parlamenti Fidesz-frakció 8,3 milliós szerződést kötött az általa irányított céggel, a Nézőpont Kft.-vel.

 

Ezért külföldi és belföldi médiafigyelési, médiaelemzési és médiahatás-vizsgálati szolgáltatást kell nyújtaniuk. Amely feladat nem lesz ismeretlen a cég számára, hiszen a Médianéző 2011 óta készíti a kormányzati médiamonitort, több mint 100 közintézmény kap tőlük médiaszemlét, elemzést és kutatást.

Ezt a Nézőpont Csoport reklámozza a honlapján. E csoportba tartozik még a Nézőpont Intézet Nonprofit Kft., és a Kutatópont Kft. Korábban a Nézőpont ügyvezetője Mráz Ágoston Sámuel volt, aki szintén ismert politikai elemző. A helyére 2016 elején került Boros Bánk Levente. Mráz a teljes csoport igazgatóságában dolgozik jelenleg.
A Nézőpont Kft-ről legutóbb tavaly áprilisban írtunk, amikor egy a mostaninál komolyabb megbízást nyertek el a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. A feladat azonban más volt: külföldieket kellett felhívniuk, hogy megtudják, milyen véleménnyel vannak Magyarországról. 
A mostani szerződést az egyik oldalról Boros Bánk Levente írta alá, a megbízó képviseletében pedig Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője járt el. A szerződés hatálya 2018. január 1. és 2018. május 31. közötti időszakra szól. Vagyis a munka java részét az április 8-ra kiírt országgyűlési választás előtti időszakban kell elvégeznie a cégnek.
A Fidesz korábban is szerződött médiafigyelésre cégekkel. A parlamenti nyilvántartás szerint 2014-ben és 2015-ben összesen 5 szerződést kötöttek konkrétan erre a feladatra. Akkoriban az Inform Data Bt. és a Neticle Technologies Kft. jutott megbízásokhoz.
A Nézőpont Csoport tulajdonosa a korábban a Miniszterelnökségen jogi ügyekkel foglalkozó Győri Tibor, aki Habony Árpáddal is üzleti kapcsolatban áll. A csoport tavalyi eredményéből 147,7 millió forintot osztalékként fizettek ki a társaság részvényese számára. 
Baka F. Zoltán
mfor.hu 
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-04-18 14:52:10 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ