Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. február. 25


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Felszámolják a letartóztatott vállalkozó állami milliárdokkal dotált birodalmának egyik fő cégét
 
2021-01-21 16:12:54
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

 Elrendelte a Kecskeméti Törvényszék a Gladiolus Kft. felszámolását – derül ki az Opten céginformációs szolgálat adatbázisából. A bíróság végzése tavaly decemberben jelent meg a cégtörténetben.

A bíróság a céget fizetésképtelenné nyilvánította, ezért rendelték el a felszámolását. A cég így a folyamat végén meg fog szűnni. Akiknek jelenleg is tartozik, azoknak jelezniük kell a követeléseiket a kirendelt felszámolónak.
A Gladiolus Kft. körüli zűrök tavaly év elején váltak szélesebb körben ismertté, miután a 24.hu kiderítette, hogy a nagy állami megrendelésekkel ellátott, vegyiáru-kereskedelemmel foglalkozó cég hatástalan kézfertőtlenítő szereket terített szerte az országban, közvetlenül a koronavírus-világjárvány előtt is. A cég kerekegyházi telephelyén hatósági razzia is volt nem sokkal cikkünk után.
 

 A Gladiolus Kft. azé a Bajáki Edéé, aki nyár óta letartóztatásban van, az ügyészség őt és társait különösen nagy értékre, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítja. Az ügyészségi vizsgálat eredetileg nem a Gladiolus Kft.-t célozta, hanem Bajáki Ede cégcsoportjának másik oldalát. A Hírös-Vitál Zrt. élelmiszer-feldolgozó csarnokokat, gyártósorokat kívánt felhúzni a Kecskeméttől pár kilométerre fekvő Kerekegyházán, óriási, bő 7 milliárd forintos állami támogatást is megítéltek neki, de aztán gondok adódtak, az ügyészség pedig rátalált a szabálytalanságokra – amelyeket csak tetézett, hogy a Hírös-Vitál Zrt. veszélyes baktériummal fertőzött ásványvizet palackozott a telepen, amelyet a Gladiolus Kft. szállított az Országos Vérellátó Szolgálathoz, és a koronavírus-járvány alatt pár ezer palackkal került véradókhoz is az ásványvízből.

A Gladiolus neve mellett is sorakoznak a cég kimúlását előrevetítő bejegyzések a cégadatbázisban. A NAV bűnügyi igazgatósága tavaly augusztusban – amikor Bajákit és társait elvitték és letartóztatták – két ügyszámon is büntetőjogi intézkedéseket rendelt el a Gladiolust érintően. Októberben aztán a NAV hátralékkezelési osztálya végrehajtást rendelt el, és egy közjegyző is így tett. Bajáki tulajdonrészét immáron három különböző ügyszámon is lefoglaltatta valaki (a végrehajtó nem árulta el lapunknak, ki áll ezek mögött).
forrás: 24.hu  Baksa Roland
 
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-02-09 16:21:33 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ