Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. február. 25


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 "Budai Gyula öngólt lő"
 
Napi Aktuális 2011-04-15 05:56:38
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Az MSZP szóvivője szerint öngólt lő az elszámoltatási kormánybiztos azzal, hogy feljelenti őt.

Budai Gyula szerdán sajtótájékoztatón közölte: rágalmazásért feljelentést tesz Török Zsolt ellen a lakásvásárlására vonatkozó kijelentései miatt.

 

Budai Gyula szerdán sajtótájékoztatón közölte: rágalmazásért feljelentést tesz Török Zsolt ellen a lakásvásárlására vonatkozó kijelentései miatt.

Török Zsolt erre az MTI-nek úgy reagált: öngólnak tartja Budai feljelentését, mivel a kormánybiztosnak így a bíróságon kell elszámolnia azzal, hogy kedvezményes áron kapott lakást a Honvédelmi Minisztériumtól (HM). A szocialista politikus hozzátette: a törvény előtti egyenlőségre figyelemmel tett fel korábban kérdéseket Budai Gyulának, aki épp azért "támad másokat", amiért kedvezményes áron kaptak lakást a honvédelmi tárcától. Véleménye szerint azonban Budainak, mivel "maga is ilyen lakásvásárlási ügybe keveredett", először a saját háza táján kell söprögetnie. Kitért arra is: elképzelhető, hogy a kormánybiztos lakásvásárlásával semmi gond sincsen, de akkor mások esetében is ennek megfelelően szükséges eljárni.

Budai Gyula szerdán kifejtette: 1990-ben fiatal ügyészként kapott egy 52 négyzetméteres, "minden luxust nélkülöző" szolgálati lakást a katonai ügyészségtől, amit saját költségén újíttatott fel. A lakást 1994-ben a HM megvételre ajánlotta fel számára, de - folytatta - azt csak részletre tudta megvenni; 1998-ig fizette a részleteket, és a lakásban egy négytagú család élt. Szavai szerint Török Zsolt ezt próbálta párhuzamba állítani vezető beosztású HM-tisztviselők ingatlanvásárlásaival, miközben ő hadnagyi rendfokozatú katonai ügyész volt, és a katonai ügyészségen minden kollégája kapott szolgálati lakást. Az elszámoltatási kormánybiztos szerint jól szervezett, "maffiaszerű lakásértékesítési rendszer" működött az előző szocialista kormány idején a honvédelmi tárca közreműködésével.

Az MSZP szóvivője hétfőn nyílt levélben fordult Budai Gyulához, azt tudakolva: igaz-e, hogy a HM korábban kiutalt egy szolgálati lakást az elszámoltatási kormánybiztosnak, amelyet később a piaci ár alatt vásárolhatott meg.

Török Zsolt szerdán az MTI-nek azt is mondta: Budai Gyula a jelenleg zuglói polgármesterként dolgozó Papcsák Ferenc után a második elszámoltatási kormánybiztos, akinek "zavaros ügyei támadtak". Emlékeztetett: Papcsák korábban jogosulatlanul vett fel dupla költségtérítést, amiért a Fidesz frakciójának etikai bizottsága 250 ezer forintra büntette, valamint arra is, hogy Budai Gyula a kétmillió forintos állami bérplafon felett keres.
stop.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-02-09 16:21:33 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ