Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. február. 25


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Gubcsi Lajos megbukott
 
Napi Aktuális 2011-09-21 13:15:32
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Számos botrány után kedden a Honvédelmi Minisztérium honlapján bejelentették, hogy távozik posztjáról Gubcsi Lajos, a HM Zrínyi Média Kft ügyvezető igazgatója

 

A HM sajtóiroda kedden este jelentette be, hogy Gubcsi Lajos lemondott a minisztérium kommunikációs cégének vezetői posztjáról. A szűkszavú közlemény szerint az igazgató lemondását Hende Csaba honvédelmi miniszter elfogadta.

Gubcsiról hétfőn közölt cikket az Index [1]. Ebben arról számoltunk be, hogy a cégvezető szolgálati autójába rendőrségi sebességmérők megzavarására alkalmas lézerblokkolót szereltetett.
 

 

Gubcsi a cikk megjelenése után azzal a magyarázattal állt elő, hogy csak átverésből tette a szenzorokat a kocsi elejére [2]. A korábban gyorshajtáson ért cégvezető állítása szerint a több mint kétszázezer forintba kerülő eszközt nem használta, hanem kizárólag azért autózott május óta a „vak érzékelőkkel”, hogy az ő ügyeiről több cikket megjelentető Indexnek és zrínyis belsős informátorának csapdát állítson.

A jelek szerint a magyarázat nem elégítette ki a tárca vezetését, pedig Hende Csaba egyszer már megmentette Gubcsit.

Alig félévvel azután, hogy kinevezték, saját könyvét adatta ki a Zrínyi Médiával magyar és angol nyelven [3], valamint saját kertjében rendezett hivatalosnak feltűntetett szoboravatót. Akkor pár nap után az a döntés született, hogy „nincs Gubcsi-ügy”, a cégvezető pedig lehetőséget kapott, hogy politikai támadásként állíthassa be [4] a tevékenységéről szóló írásokat.

A KISZ központi bizottságának egykori tagja az elmúlt években lett nagy Orbán-rajongó. Az egykor Pozsgai Imréről és Grósz Károlyról könyvet író Gubcsi a 2010-es választások előtt naponta bombázta levelekkel és jó tanácsokkal a Fidesz elnökét, és tavaly nyáron ki is nevezték a Zrínyi élére. A buzgó alkotói tevékenységét azonban hivatali teendői ellenére sem hagyta abba, könyvet írt, majd egy rockoperát is tető alá hozott [5]. Ennek színpadra állításában a Zrínyi komplett menedzsmentje is kénytelen volt segédkezni. A négy helyen is bemutatott Rákóczi-balladában Gubcsi beosztottjai, köztük egy tábornok, játszották a parasztokat.
 

index.hu...nyomán

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-02-09 16:21:33 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ