Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. február. 25


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 A PSZÁF nem indít eljárást a fideszesek ellen
 
Napi Aktuális 2011-09-22 06:36:41
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete nem indít eljárást az MSZP bennfentes kereskedés gyanúját felvető bejelentése kapcsán, mert nem talált arra utaló jelet - közölte Binder István, a felügyelet szóvivője szerdán.

 

Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője szeptember 12-én jelentette be, hogy a felügyelet elnökéhez fordult, kérve: vizsgálja ki, történt-e bennfentes kereskedés Lázár János Fidesz-frakcióvezető szeptember 9-i, a devizahitelek rögzített árfolyamon történő egyösszegű végtörlesztésére vonatkozó bejelentésével összefüggésben. 

A bejelentés kapcsán nem indítanak eljárást, és erről tájékoztatták is a beadványozót - mondta Binder István.

felügyelet hivatalból és az MSZP-s beadvány alapján is áttekintette, észlelte, figyelemmel kísérte és értékelte a szeptember 9-én bekövetkezett pénz- és tőkepiaci árfolyammozgásokat - tette hozzá. E folyamat során a PSZÁF nem talált olyan gyanújelet, amelyik tiltott piacbefolyásolást vagy bennfentes kereskedelmet vetett volna fel - közölte. Hozzátette: ezért a felügyelet nem látta indokoltnak piacfelügyeleti eljárás indítását.

 


Binder azt is mondta: a felügyelet hivatalból, a piacmonitoring tevékenysége kapcsán folyamatosan figyeli a kereskedést, és azt, hogy a változások egy-egy tőzsdei árfolyammozgás esetében milyen koncentrációban, volumenben történnek, ha pedig valamilyen szabálytalanság gyanúja merül fel, megteszi a szükséges lépéseket, függetlenül attól, hogy érkezett-e bejelentés. Leszögezte: a felügyelet most azonban ezt nem látta indokoltnak.
 

Mesterházy Attila múlt hétfőn azt mondta: egyes információk szerint az előző héten olyan tőzsdei tranzakciók történhettek, amelyek az OTP-részvények árfolyamának várható esésére spekuláltak. Hozzátette, ha igazak azok a piaci pletykák, amelyek szerint ezeket a kötéseket a Fidesz-KDNP végtörlesztésről szóló javaslatának előzetes ismeretében bonyolították le, az felveti a bennfentes kereskedés gyanúját, ezért elvárják a pénzügyi felügyelettől, hogy vizsgája ki ezeket az információkat.

Az OTP-részvények kereskedését szeptember 9-én délután tíz százalékos árfolyamesés miatt felfüggesztették.

 

fn.hu...

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-02-09 16:21:33 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ