Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2023. február. 6


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Három és fél év börtönre ítélték az NNI volt főnyomozóját
 
Napi Aktuális 2012-09-17 19:04:27
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

A Nemzeti Nyomozó Iroda korábbi dél-dunántúli régiós vezetőjét többek között hivatali visszaéléssel és titkos információgyűjtéssel vádolta a katonai ügyészség, az ügyet harminc évre titkosították. A vádlott védője szerint az ügynek köze van a pécsi egyetemi vesztegetéshez.

 

Három és fél év börtönre ítélte nem jogerősen az Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) volt dél-dunántúli régiós vezetőjét csütörtökön a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa. A pécsi székhelyű irodát vezető, állásából 2011 januárjában felfüggesztett Váradi Csaba rendőr alezredest folytatólagosan elkövetett jogosulatlan titkos információgyűjtéssel, hivatalos személy általi közokirat-hamisítással, tizenöt rendbeli hivatali visszaéléssel, folytatólagos elöljárói hatalommal visszaéléssel, szolgálati visszaéléssel, hűtlen kezeléssel és kétrendbeli kábítószerrel visszaéléssel vádolta meg a nyomozást minősített eljárás keretében lefolytató Kaposvári Katonai Ügyészség.

Az ítélet indoklását Ifkovics Béla ezredes, tanácsvezető bíró zárt ülésen ismertette. Az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett a Fővárosi Ítélőtábla katonai Tanácsához. A vádlott védője, Molnár Csaba az ítélet után azt mondta újságíróknak, hogy ügyfele ügye összefügg a pécsi egyetemi vesztegetési üggyel - írja a Bama.hu.

Az NNI egykori igazgatója ellen a Kaposvári Katonai Ügyészség emelt vádat. V. Csabát tavaly júliusban hallgatták ki először, akkor ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott vádakban. A per februárban kezdődött, zárt ajtók mögött. Az ügy iratait 30 évre, azaz 2041-ig titkosították.

forrás:origo.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2023-02-03 17:35:54 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ