Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. június. 24


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Sztárügyvéd „segítsége”: 13% sikerdíjat, vagy ötvenezres órabért vág zsebre a devecseriek kártérítéséből dr. Magyar György
 
Napi Aktuális 2010-10-26 11:59:05
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Sikerdíjért vállalja dr. Magyar György irodája az iszapkatasztrófa áldozatainak jogi képviseletét. A díj összege a megítélt kártérítés 13 százaléka plusz áfa. Ha a szerződés idő előtt - a törvény szerint elkerülhetetlen siker bekövetkezte előtt - megszűnne, akkor dr. Magyar utólag óránként ötvenezer forint plusz áfa munkadíjat számol fel.

 


 

 

A megbízónak ezeken kívül „csak” az üggyel kapcsolatos egyéb költségeket (például szakértői díjak), illetve az illetéket (ez az igényelt kártérítés hat százaléka) kell megfizetnie. Jó hír viszont az iszapkatasztrófa áldozatainak, hogy a nagyvonalú iroda nem számítja fel külön a telefon vagy a postázás költségét. A megbízási díj azonban nem tartalmazza az ügyvédek Budapest közigazgatási területén kívül felmerülő útiköltségeit. A Magyar Hírlap felhívta Magyar Györgyöt, hogy a sikerdíjról érdeklődjenek, de a „sztárügyvéd” elhárította érdeklődésüket. „Ez az ügyfél és az iroda közötti bizalmi kérdés, ami az ügyvédi titoktartás körébe tartozik” - válaszolta a megkeresésre.

Két ajkai ügyvédi iroda, a Berecz Zsolt, illetve a Németh Ákos Pál nevével fémjelzett is adott ajánlatot a károsultaknak. „Klienseink jelezték, hogy akik Magyar György irodájának aláírtak, s meggondolták magukat, azoknak már felszámítottak ötvenezer forint óradíjat - mondta Berecz Zsolt ügyvéd. - Az ajkai irodákban az ügyfélnek nem kell előre fizetnie, hiszen a tulajdoni lapok tekintetében már megkaptuk a költségmentességet. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál szintén kezdeményeztük a költségmentességet és az illetékfeljegyzést. Ehhez az Országos Igazságszolgáltatási Tanács állásfoglalására is szükség lesz. Azt kértük, hogy azoknál a károsultaknál, akiknél megsemmisült a teljes ingatlanvagyon, biztosítsák az illetékmentességet a kártérítési perekben.”

Az ajkai irodák sávos díjszabásban egyeztek meg 150 károsult családdal. Az ügyfeleknek előre nem kell fizetniük semmilyen költséget. Ötmillió forint kártérítésig a megítélt összeg nyolc százalékát, öt–tíz millió forint kártérítés esetén tíz százalékot, tíz–száz millió között 12 százalékot kell a károsultaknak utólag megfizetniük az ügyvédi irodáknak.

„Jóemberek” védelmezője

 

Dr. Magyar György 1973-ban szerzett jogászdiplomát. A Magyar Detektívszövetség tiszteletbeli elnöke, a Magyar Büntetőjogi Társaság tagja. Ő védte Ambrus Attilát, azaz a whiskys rablót (17 évet kapott). Védőbeszédében azt mondta, hogy ügyfele „önvédelemből lőtt a rendőrökre”. A meggyilkolt Simon Tibor ügyében ő képviselte az egyik vádlottat (az ítéletet emberölés helyett halált okozó testi sértésre változtatták), illetve a Zsanett-ügy egyik rendőr terheltjét védte (felmentették), valamint Balla Irma anyagyilkossággal vádolt fiát (12 év fegyház). Ő vállalta - volna - el továbbá Marian Cozma gyilkosának védelmét (később visszatáncolt).

 

MH nyomán

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-06-14 06:55:26 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ