Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2023. november. 30


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 200 milliós béremelés Orbánéknál
 
Napi Aktuális 2012-09-18 09:16:00
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

 

Budapest – Jövőre további kétszázmilliós fizetésemelés várható a Miniszterelnökségben!
 
Babák Mihály javaslata segít a hivatal
bértömegének növelésében
Egy kormánypárti kapcsolódó módosító indítvány ugyanis 200 millió forinttal növelné a kancellária bértömegét 2013-ban, amit a kormány is támogat – szúrta ki a Blikk a parlamenthez benyújtott több száz módosító javaslata közül.
– Nem egy népszerű intézkedés a Miniszterelnökség személyi juttatásainak emelése, de szükséges – mondta a Blikknek Babák Mihály, a költségvetési bizottság fideszes tagja az általa benyújtott előterjesztésről. A politikus elárulta, hogy a kormány kérte a javaslat beterjesztésére.
A kancellária a most beterjesztett 200 millió forint nélkül is a jövő évi büdzsé egyik fő nyertesének számít, mivel az idei 1,9 milliárdról jövőre 3 milliárd forintra nő a munkatársak személyi juttatásaira és azok járulékaira fordítható összeg a kormány által beterjesztett költségvetési tervezet szerint. Ezt Babák Mihály javaslatára 3,2 milliárd forintra tornáznák fel.
Kerestük a Miniszterelnökséget, hogy szerintük miért szükséges a bértömegük további emelése. A kormányszóvivői iroda Babák Mihály korábbi írásos indoklását szóról megismételte, miszerint "A Miniszterelnökség szervezeti átalakításához kapcsolódó kiadások biztosítását szolgálja a 200 milliós pluszkiadás".
A kancellária bértömegének 63 százalékos emelkedését a kormányzati átalakításokkal lehet magyarázni.
– A Miniszterelnökség feladat- és hatásköre jelentősen bővül, amely a 2013. évi költségvetésben és így a személyi juttatásokra fordítandó kiadásokban is tükröződik – válaszolta korábban a Blikknek a kormányszóvivői iroda, amely az egységes kormányzati koordinációval és kommunikációval, valamint az Információs Hivatal és Kormányzati Ellenőrzési Hivatal irányítási jogköreinek átvételével magyarázta a feladatbővülést.
Ezért a Miniszterelnökség létszáma alaposan felduzzad, más tárcáktól több mint száz embert vesznek át. Az augusztus végi állapot szerint 225 fős volt Orbán Viktor miniszterelnököt is beleszámolva a Miniszterelnökség létszáma a közzétett adatok szerint.
 
K. D.
Blikk információ

 
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2023-11-27 07:36:16 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ