Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2024. április. 13


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Többmilliárdos kár: újabb Kehi-feljelentés
 
Napi Aktuális 2012-11-06 14:35:28
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Feljelentést tett hűtlen kezelés és fedezetelvonás gyanújával az adonyi gabonatároló megépítéséhez nyújtott állami hitel miatt ismeretlen tettes ellen a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) – írta a Magyar Nemzet saját értesülésére hivatkozva.

 

A lap keddi számában a feljelentést idézve azt írta: a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. 2005-ben és 2007-ben összesen 15,9 milliárd forint hitelt folyósított a Magtárház Kft.-nek az adonyi intervenciós gabonaraktár és logisztikai központ létrehozásához.

A Kehi vizsgálata szerint a hitelnyújtáskor és azt követően is több szabálytalanság történt. Például Gráf József akkori agrárminiszter és Margittai Miklós, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) akkori elnöke szándéknyilatkozatot adott az épülő raktár bérléséről, amit az MFB-nél elfogadtak, pedig csak érvényes bérleti szerződés mellett nyújthatták volna a hitelt.

A lap értesülése szerint a beruházás megvalósult, de a Magtárház Kft. a hitelt törleszteni nem tudja, ezért ellene az MFB felszámolási eljárást kezdeményezett. Azonban a cég vagyona mindössze 5,6 milliárd forint, míg az MFB-vel szembeni hiteltartozása 13,5 milliárd forintot tesz ki.

A lap megjegyzi azt is, hogy a Magtárház Kft.-nél dolgozik a volt MVH-vezető két lánya, egyikük a cég gazdasági vezetője.
 

 

forrás:mno.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2024-04-12 06:44:24 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ