Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 A párttárs bliccelés elleni tanulmánya
 
Napi Aktuális 2012-12-14 17:51:06
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

A Hagyó Miklós vezette XII. kerületi MSZP-s alapszervezet egyik tagját választották ki a BKV-nál 2007-ben arra a feladatra, hogy készítsen tanulmányt a fiatalok bliccelés elleni kampányának elősegítésére. M. Zsuzsanna ennek a szerződésnek köszönhetően lett a Hagyó Miklós és társai ügyében folyó büntetőeljárás tizenharmadrendű vádlottja, s az ügyészség hűtlen kezelés bűnsegédletével vádolja.

 

A korábban iskolaigazgatóként dolgozó „párttárs” havonta 250 ezer, 2009 nyaráig összesen 4,7 millió forintot vett fel a BKV-tól. A vádirat szerint a BKV kommunikációs igazgatója „valakinek” az utasítására kérte meg a kilencedrendű vádlottat, a BKV főosztályvezetőjét, hogy kössön szerződést M. Zsuzsanna vádlott betéti társaságával. A vádirat szerint a DAM Bt. egy néhány soros beszámolót készített – ez volt a teljesítésigazolás –, azok egyes részei azonban szinte szó szerint megegyeztek az ügyészség által becsatolt tanulmányokkal és újságcikkekkel.

M. Zsuzsanna a nyomozás során nem tett vallomást, a bíróságon viszont ártatlannak mondta magát. Az ügyészség által benyújtott vádirat szerint a BKV-nak nem volt szüksége erre a munkára, amit álláspontja szerint az is bizonyít, hogy a tanulmányt nem is használták fel. A Hagyó Miklós és társai ügyében a Kecskeméti Törvényszéken folyó büntetőeljárás csak jövőre, január 15-én folytatódik. A volt szocialista főpolgármester-helyettest és vádlott-társait a BKV-nak másfél milliárd forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolja az ügyészség. Hagyó Miklós a vádirat szerint bűnszervezet vezetője volt a BKV pénzeit csapoló történetben.

 

forrás:Magyar Hírlap

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ