Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Így sem rossz üzlet a kijelölt földbérlet
 
Napi Aktuális 2013-01-27 07:09:09
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Budapest — „Belső kommunikációs hiba" miatt rossz adatot osztott meg lapunkkal az agrártárca a csincsei földek ideiglenes bérleti díjáról – közölte csütörtökön a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

 

E szerint mégsem hat aranykoronánként értendő a hektáronkénti 1350 forintos éves bérleti díj, amit azoknak a kiválasztott gazdáknak kell fizetniük, akik pályázaton kívül jutottak a zsíros földekhez, s művelhetik megbízásos jogviszonyban. Tehetik ezt addig, amíg nincs végleges eredmény a csincsei földpályázatokról, ami viszont a pályázók fájdalmára tavaly január óta húzódik.

„A bérlők aranykoronánként 1350 forintot fizetnek a közkasszába" – helyesbített a VM, vagyis nem a rendes bérleti díj hatodát, hanem annál 100 forinttal többet.

A legnagyobb, 85 hektáros, szántóból és legelőből álló csincsei birtokot véve azonban még így is csak 2,4 millió az éves bérleti díj, miközben csak a most esedékes területalapú támogatásként 5 millió forintot utal ki rá az állam.

Blikk-információ

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ