Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2024. április. 13


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Lebuktak a NAV-osok - így segítettek adót csalni
 
Napi Aktuális 2013-03-14 16:49:40
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Vesztegetéssel gyanúsítják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) osztályvezetőjét és négy társát. A NAV alkalmazottját és két másik gyanúsítottat a bíróság a múlt hét végén előzetes letartóztatásba helyezett, ketten szabadlábon védekeznek - tudta meg az MTI Hírcentrum.

 

Heteken keresztül, titkosszolgálati eszközök és módszerek alkalmazásával gyűjtötték az adatokat az osztályvezetőről és annak kapcsolatairól. Amikor elegendő bizonyíték gyűlt össze, a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentést tett az ügyészségen - hangzott el a Kossuth Rádió Déli Krónika című műsorában hétfőn.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a rádiónak elmondta: a NAV dél-budapesti adóigazgatóságának osztályvezetőjét és társait gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség, vezető beosztású hivatalos személy által folytatólagosan, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettének, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének és más bűncselekményeknek a megalapozott gyanúja miatt. Mint a hírműsorban elmondták, a gyanú szerint az adóigazgatóság osztályvezetője megállapodott különböző gazdasági társaságok képviselőivel arról, hogy azok valótlan tartalmú adóbevallást nyújtanak be, majd a jogtalanul visszaigényelt adót elosztják egymás között. Voltak olyan cégek, amelyek csak azért helyezték át a székhelyüket a dél-budapesti adóigazgatóság illetékességi területére, hogy részt vehessenek a korrupciós és csalássorozatban.

Az ügyészség szerint az ügyben további elfogások és gyanúsítások várhatók - hangzott el a hírműsorban. Emlékeztettek arra, hogy egy héttel ezelőtt a NAV egyik hivatásos tisztje került előzetes letartóztatásba győri színesfém-kereskedők hatmilliárdos adócsalási ügyével kapcsolatban.

forrás:napi.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2024-04-12 06:44:24 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ