Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2023. február. 6


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Bajnai is ott "sündörgött" a sír megásásánál
 
Napi Aktuális 2013-03-14 16:56:33
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

A Fidesz szerint bebizonyosodott, hogy a „Gyurcsány–Bajnai-kormányok ásták meg a Malév sírját”, és az ügyletnél személyesen „ott sündörgött” Bajnai Gordon, Oszkó Péter és Simor András is.

 

Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója fogalmazott így az MTI-hez eljuttatott közleményében, azt követően, hogy az Országgyűlés 298 igen szavazattal, 8 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta a Malév és a Budapest Airport privatizációját, valamint a légitársaság visszaállamosításának körülményeit és fizetésképtelenségének okait vizsgáló parlamenti bizottság jelentését.

A Gyurcsány–Bajnai kormányok nem dolgoztak ki semmiféle B tervet
A Gyurcsány–Bajnai kormányok nem dolgoztak ki semmiféle B tervet

A fideszes politikus szerint a magyar légitársaságot tudatosan véreztették ki azzal, hogy „kétséges és tisztességtelen privatizációt hajtottak végre szocialista üzleti körök javára, majd 127-szeres áron vették vissza, mint amennyiért privatizálták”.

Csak üzletet akartak Bajnaiék

Az előnytelen privatizáció, a csalárd módon megkötött finanszírozási szerződések és a három éven keresztül folytatott rablógazdálkodás tette tönkre a Malévot, önálló működését pedig gyakorlatilag ellehetetlenítette – fejtette ki Kocsis Máté, hozzátéve: a Gyurcsány–Bajnai-kabinetek nem dolgoztak ki semmiféle B tervet a társaság megmentésére, egyetlen céljuk az volt: „üzletet csinálni belőle”.

A kormánypárti politikus szerint az előző kormányok ez ügyben is külföldi érdekeket szolgáltak, elárulták Magyarország érdekeit, kárt okoztak az államnak és a társaságnál több évtizede dolgozó embereket az utcára juttatták.

A parlament által elfogadott, a 2002 és a 2010 közötti időszakot vizsgáló 80 oldalas jelentés megállapításai között egyebek mellett az szerepel, hogy az „előnytelen privatizáció, a csalárd módon megkötött finanszírozási szerződések és a három éven keresztül folytatott rablógazdálkodás pénzügyileg teljesen tönkretette a Malévot, önálló működését pedig gyakorlatilag ellehetetlenítette”.
 

forrás:mno.hu

Malév és a rang
Malév – az egykori keleti blokk egyik legszínvonalasabb nemzeti légitársasága volt. A pilótákat és a személyzetet folyamatosan képezték, és a repülőgép technikai fejlődésével is lépést tartott a vállalat. Hogyan indult, és milyen fontosabb állomásai voltak az egykor szebb napokat megélt vállalatnak? A választ ide kattintva találják.

 

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2023-02-03 17:35:54 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ