Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Tagadja a trafikmutyit Szekszárd fideszes polgármestere
 
Napi Aktuális 2013-04-30 16:09:48
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Hazugság a helyi trafikügyről kipakoló szekszárdi fideszes képviselő minden állítása – megszólalt a város polgármestere, akiről párttársa azt állította, véleményeztette a helyi Fidesz-frakcióval a pályázók listáját.

 

Sem frakcióülés, sem politikai egyezetés nem volt Szekszárdon a dohánytrafikokra pályázók listájáról – mondta a hvg.hu-nak Horváth István, Szekszárd fideszes polgármestere, a térség parlamenti képviselője.

Hadházy Ákos szekszárdi fideszes képviselő pénteken előbb név nélkül, majd a hvg.hu-nak adott, kedden megjelent interjúban azt állította, a tolnai megyeszékhelyen a polgármester a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék azokat.

Horváth István
Fotó: Parlament.hu

Hadházy szerint „nem formális frakcióülés volt, hanem egy politikai egyeztetés, amely eredendően az aláírásgyűjtésekkel foglalkozott. A frakciótagok voltak jelen, és a végén a polgármester, a választókerületi elnök szólt, hogy itt van a jelöltek listája. Kérte: nézzük meg, ki az, akit ismerünk és ki az, aki megfelelő jelölt lehet. (…) Gyakorlatilag végigmentünk ezen a listán, megnéztük, ki ismeri a neveket, arról pedig, akit ismertünk, elmondtuk a véleményünket. Hogy ezután mi történt ezzel a listával, arról én már nem tudok, de hallva és olvasva a többi helyen megjelent eredményt, látva a helyieket is, úgy gondolom, hogy ez nem volt helyes eljárás.”
Ezzel szemben a szekszárdi polgármester kedden azt mondta, választókerületi elnökként semmiféle listát nem látott, mint mondta, nem is láthatott, hiszen a pályáztatást a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. intézte. Horváth István azt mondta, „felfoghatatlan” számára, hogy Hadházy miért tesz ilyen állításokat. Kérdésünkre, hogy hazugnak tartja-e Hadházyt és szerinte mi ezzel a politikus célja, azt válaszolta, nem tudja értelmezni a helyi képviselő interjúját, nem érti a szándékait.

Hadházy Ákos
Fotó: Túry Gergely

Korábban a hvg.hu-nak, a kedden megjelent cikkben az Origónak is azt mondták – név nélkül nyilatkozó – fideszes képviselők, választókerületi elnökök, hogy a politika beavatkozott a pályáztatásba. Az Origónak nyilatkozó források szerint Rogán Antal frakcióvezető és Lázár János államtitkár is adott szempontokat a pályázók kiválasztásában (az Origó szerint többek között azt kérték, se jobbikosok, se MSZP-sek ne nyerjenek, lehetőleg a fideszes kötődésűeknek kedvezzenek.)

forrás:hvg.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ