Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2024. július. 15


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 A kormányfő a megbízó személyére kíváncsi
 
Nyomozati szakban lévő ügyek 2013-05-05 03:50:57
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Őrizetbe vette tegnap a rendőrség a Portik család érdekeltségébe tartozó cég két vezetőjét csalás gyanújával. A Magyar Nemzet úgy tudja: az akció összefüggésben lehet a Laborc–Portik-találkozókkal és az ott megrendelt, Fidesz elleni lejárató kampánnyal. Az őrizetbe vételek tényét a rendőrség megerősítette, az ügyről azonban további részleteket nem árultak el a nyomozás érdekeire hivatkozva.

 

A szóban forgó cégnek a társvállalkozása az a – szintén Portik-érdekeltségű – Generál Média Sales House Kft., amelynek székhelyén, a fővárosi Galamb utca 4. szám alatti irodában a Kósa Lajos Fidesz-alelnököt lejárató videofelvételt elkészítették. A kisfilmet nem sokkal a 2010-es választások előtt tették fel az internetre, és azon egy férfi vesztegetéssel vádolta meg Kósát. Ám ugyanez a férfi később elismerte: a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) emberei kényszerítették a szöveg felolvasására.

A Portik-cégnek egyébként számos internetes oldala van, például a Juj.hu, amely 2007-ben kirobbantotta a belügyminiszter és a rendőrségi felső vezetők bukásával végződő Zsanett-ügyet. A 2008-as Laborc–Portik-találkozókon Portik felajánlotta, hogy az érdekeltségébe tartozó internetes oldalakat is a baloldal szolgálatába állítja a következő választáson.

Orbán Viktor miniszterelnök tegnap azt mondta: várja, hogy kiderüljön, ki adott megbízást Laborc Sándornak, hogy „bűnözőkkel szűrje össze a levet”. Kövér László házelnök pedig nemzetbiztonsági szempontból az elmúlt húsz év morális mélypontjának nevezte a Laborc–Portik-ügyet.

 


Mint ismert, a Laborc–Portik-találkozókon készült hangfelvétel leirata a múlt héten került nyilvánosságra. Ebből kiderült: Portik felajánlotta a titkosszolgálat vezetőjének, hogy terhelő adatokat szerez vagy kreál jobboldali politikusokról. A Portik–Laborc-találkozókról készült hanganyagok minőségével ugyan gondjuk van az ellenzéki politikusoknak, de azt ők sem állítják, hogy a felvételeket manipulálták. Az egykori titokminiszter, Szilvásy György saját maga és Laborc felelősségét mentegette a találkozók megjelent leirataival kapcsolatban a Hír TV április 25-i Rájátszás című műsorában.

Pilhál Tamás

További részletek a Magyar Nemzet szombati számában
 

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2024-06-11 08:03:03 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ