Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2023. november. 30


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Pintér megbízottjának adta ki magát, 360 milliót bukott
 
Folyamatban lévő ügyek 2013-08-10 09:41:14
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt az 52 éves budapesti férfit, aki magát a belügyminiszter megbízottjának, a Belügyminisztériumban rendőr ezredesként dolgozónak mondva 360 millió forintot próbált meg kicsalni két vállalkozótól – tájékoztatta közleményében a Belügyminisztérium az MTI-t.

 

A tárca közleményében leszögezi: „a rendelkezésére álló valamennyi törvényes irányítási eszközzel üldözi a bűnt, írtja a korrupciót, és fellép minden olyan jelenség, megnyilvánulás ellen, amely alkalmas a tárca tevékenységébe vetett közbizalom megkérdőjelezésére”.

A gyanú legkisebb jele
Mint írják: a belügyminiszter már hivatalba lépésekor világossá tette: nem tűri, hogy visszaéljenek nevével, közhatalmi funkciójával, ezért arra utasította a rendőrséget, hogy a nevére, a tárcára vetülő leghalványabb gyanú esetén a törvény teljes szigorával járjon el. Pintér Sándor megerősítette: „mindazok, akik a személyére hivatkozással valamiféle előnyszerzésre törekednek, ott végzik, ahol a napokban elfogott, őrizetbe vett, majd előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsított, a rácsok mögött” – zárul a belügyi tárca közleménye.

A csalás
A rendőrség honlapján azt közölte, hogy egy vállalkozó két hete tett bejelentést, miszerint egy magát a belügyminiszter megbízottjának mondó férfi azzal kereste meg, hogy a tárca kezelésében álló ingatlanokon tervezett beruházások lebonyolítására kiválasztott társaság vezetőjeként fizesse meg részére a beruházások összértékének egy százalékát, további öt százalékát pedig egy, a beruházás lebonyolításában közreműködő vállalkozásnak. Egy másik vállalkozó is hasonló tartalmú bejelentést tett a rendőrségen. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai július 31-én vették őrizetbe a csalással gyanúsított férfit, akinek előzetes letartóztatását múlt pénteken rendelte el a Buda Környéki Bíróság.

360 millió forintot kért, de nem kapott semmit
Az NNI munkatársai megállapították, hogy a férfi nem a belügyminiszter megbízottja, nem dolgozik sem a Belügyminisztériumban, sem a Belügyminisztérium irányítása alatt álló szerveknél. A gyanúsított a vállalkozóktól összesen 360 millió forintot kért, akik azonban nem fizettek. A nyomozók szerint a férfi ezzel a módszerrel más vállalkozókat is megpróbált becsapni. Ellene két rendbeli csalás bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja – zárul a rendőrség tájékoztatása.

forrás:MTI

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2023-11-27 07:36:16 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ