Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2023. február. 6


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Megvádolták a Pápai Hús volt vezetőit
 
Napi Aktuális 2014-07-15 07:42:24
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

 Csődbűntett elkövetésével gyanúsította meg a Pápai Hús 1913 Kft. két korábbi vezetőjét a Nemzeti Nyomozó Iroda

 

Információink szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda csődbűntett elkövetésével gyanúsította meg a napokban a Pápai Hús 1913 Kft. korábbi két vezető beosztású dolgozóját. A nyomozó hatóság lapzártánkig nem reagált kérdéseinkre. Az ügyben Pápa önkormányzata tett feljelentést még tavaly májusban, mert a társaság korábbi menedzsmentje feltételezésük szerint hamis számokat tüntetett fel a könyvelésben a cég tavalyi átvilágítása idején. Emiatt a település vezetői úgy döntöttek a város cégben meglévő minimális tulajdoni hányadának növelése mellett, hogy nem voltak tisztában a pápai üzem valós gazdasági helyzetével. Miután a cégvezetők a valóságosnál jóval kisebbnek tüntették fel a kft. tartozásait, a társaság pénzügyi problémáit sem sikerült megoldani az önkormányzat által erre szánt 1,3 milliárd forintos tőkeemeléssel. A rendőrségnek küldött feljelentésben megfogalmazottak szerint a társaság tartozása a 2012-es decemberi átvilágítás és a négy hónappal későbbi cégátvétel között kétmilliárd forinttal nőtt. A gyanú szerint ekkora összeget titkolhattak el a település vezetői elől. Politzer József ügyvezetői megbízását tavaly május végi rendkívüli taggyűlésén vonta meg a kft. Idén februárban a Veszprém Megyei Bíróság jóváhagyta a Pápai Hús 1913 Kft.-nél született csődegyezséget, és befejezetté nyilvánította a cég tavaly júliusban indult csődeljárását. A csődegyezség január 16-án jött létre a kft. és a hitelezői között, és arról szólt, hogy a húsipari vállalat beszállítói követeléseinek mintegy ötven százalékát téríti meg.

Fontos kiemelni, hogy a pápai húsüzemben megvolt a nyereséges üzlet lehetősége, ezt a szakértők mindig is hangsúlyozták. A cég lényegében a Mónos Péter üzletember által fémjelzett Carnex cégcsoport áldozatává vált. A pápai feldolgozó ingatlanjait ugyanis a csoporthoz tartozó többi veszteséges cég miatt zálogosították el. E társaságok később csődbe mentek, s ez végeredményben a pápai üzem 2006. végi felszámolásához vezetett. A Pápai Hús Zrt. ellen nem sokkal azt követően indult el a felszámolási eljárás, hogy a francia– magyar tulajdonban lévő Carnex Kft. eladta a húsfeldolgozót a Pápainvest Kft.-nek. E tranzakció után pár nappal egyébként magát a Carnex Kft.-t is felszámolták. A Carnex vállalatbirodalom csődbe jutásával jelentős feldolgozókapacitás tűnt el a hazai piacról, többek között a Merián Rt., a Borsi Húsipari Rt., a Falcotrade, a Miskolci Hűtőipari Rt., a Békéscsabai Baromfi-feldolgozó, illetve a Zalabaromfi Rt. Ebből a helyzetből állt talpra 2009-ben a Pápai Hús 1913 Kft. Ezután a beruházások elmaradása és – a rendőrségi nyomozások szerint – feltételezhetően a vezetői visszaélések miatt került ismét csődhelyzetbe.
forrás:mno.hu
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2023-02-03 17:35:54 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ