Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2023. február. 6


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Amnesty: Ne zaklassák a civileket!
 
Napi Aktuális 2014-09-12 10:08:52
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Az Amnesty International Magyarország arra szólította fel a kormányt, hogy tartsa tiszteletben az egyesülés és a szólásszabadság jogát, a hatóságok pedig ne zaklassák a civil szervezeteket razziákkal – írja az MTI.

 

A szervezet ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hűtlen kezelés, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység elkövetésének gyanúja miatt indított eljárás keretében hétfő reggel házkutatást tartott az Ökotárs Alapítvány budapesti irodájában, és ott iratokat, számítástechnikai adatokat foglalt le. Aznap délben nyomozók jelentek meg a pályázati programot lebonyolító konzorcium egy másik tagjának, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítványnak (DemNet) az irodájánál is.

Az Amnesty International Magyarország szerint az Ökotárs elleni nyomozás alapja "a kormány hűtlen kezelésért és jogosulatlan pénzügyi tevékenységekért tett feljelentése". Álláspontjuk szerint annak ellenére történt mindez, hogy az alapítvány pénzügyeit évente független könyvvizsgálatnak vetik alá, és eddig semmilyen szabálytalanságot nem tártak fel.
Úgy vélik, a rendőrség az "Ökotárs teljes mértékű együttműködése ellenére" rendelte el a házkutatásokat, a razzia előzménye pedig a kormány több olyan lépése, amely "a magyarországi civil szervezetek munkájának hitelességét" igyekszik aláásni.
Az Amnesty International Magyarország szerint a civil szervezetek "létfontosságú feladatokat látnak el az emberi jogok, az oktatás, a környezetvédelem és a szociális ellátás területén", ezért közleményükben felszólították a kormányt, hogy "tartsa tiszteletben az egyesülés szabadságát és a szólásszabadságot". Arról is írtak, hogy a hatóságok "nem használhatják fel ezeket a razziákat a civil szervezetek zaklatására" és nyilvános hiteltelenítésére.
 
forrás:index.hu
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2023-02-03 17:35:54 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ