Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2023. február. 6


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Rövidebb pórázra fogná az LMP a politikusokat
 
Napi Aktuális 2014-10-07 19:23:21
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

A párt társelnöke szerint folyamatosan vizsgálni kell a politikusok vagyonosodását, ehhez pártja újra be fogja nyújtani a törvényjavaslatát.
 

 

 Az LMP újra be fogja nyújtani az Országgyűlésnek a politikusok kötelező és rendszeres vagyonosodási vizsgálatáról szóló törvényjavaslatát - hangoztatta Schiffer András, a párt társelnöke kedden Szombathelyen. Szorgalmazta, hogy annak, aki köztisztséget visel - legyen kormánytag, országgyűlési képviselő, polgármester vagy önkormányzati képviselő - kötelezően és rendszeresen vizsgálja meg az adóhatóság a vagyongyarapodását.

A közösség szolgálata vs szabadrablás
Emlékeztetett: a jelenlegi "narancsos többség" egyszer már elutasította az LMP-nek a politikusok vagyonosodásának vizsgálatát célzó törvényjavaslatát. Szavai szerint azonban ahogyan azt az ügynöktörvény esetében is tette, pártja újra és újra elő fogja terjeszteni azt.
Akkor fognak az emberek bízni, ha vannak olyan intézmények, amelyek garantálják azt, hogy a túlzott és hivalkodó vagyongyarapodásnak a hátterét igenis ki lehet deríteni és a "körmére lehet nézni" azoknak a politikusoknak, akik "a közösség szolgálatát az elmúlt 25 évben összetévesztették a szabadrablással" - jelentette ki.
Az LMP társelnöke Szombathely főterén Istvánffy Andással, a 4K elnökével közösen tartott sajtótájékoztatót, a vasi megyeszékhelyen ugyanis - ahogyan ők fogalmaztak - "a rendszerkritikus erők" együtt indítottak jelöltet és támogatják Horváth Zoltánt, az LMP polgármesterjelöltjét.
Istvánffy András hangsúlyozta: az LMP és a 4K azért hozta létre választási szövetségét az októberi önkormányzati választásra, hogy érdemi változások következzenek be Magyarországon és ne pusztán két "maffiaszerű hálózat" váltogassa egymást a hatalomban.
Rövidebb póráz
A hétköznapi emberek rengeteget csalódtak az elmúlt 25 évben a politikusokban, ezért a jövőben minden politikust, beleértve a sajátjaikat is, "sokkal rövidebb pórázra kell fogni", nem szabad teljesen szabad kezet adni a politikai elitnek, ahogyan ezt eddig tették - mondta.
Éppen ezért javasolják - folytatta -, hogy Magyarországon is vezessék be a helyi önkormányzatok szintjén az úgynevezett részvételi költségvetést, vagyis az emberek közvetlenül dönthessenek a költségvetés felhasználásának egy részéről. Ők dönthessék el például, hogy a pénzt egy adott településen szociális szolgáltatásokra, vagy éppen az infrastruktúra fejlesztésére fordítják.
forrás:hír24.hu
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2023-02-03 17:35:54 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ