Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. szeptember. 20


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Azt mondod, 800 ezerért szerzel nekem egy önkormányzati lakást? Már fizetek is!
 
Napi Aktuális 2020-01-10 17:47:56
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

 Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 45 éves férfi ellen, aki 2016-ban azt ígérte 42 éves ismerősének, hogy pénzért, az önkormányzatnál dolgozó állítólagos kapcsolata révén segít hozzájutni egy XIV. kerületi, önkormányzati tulajdonú lakáshoz. 

 

 

Az idősebb férfi először 400 ezer forintot kért, majd mivel nem kapta meg, 2017-ben megismételte az ajánlatát, ekkor már 800 ezer forintra tartott igényt. A fiatalabb férfi ezt oda is adta neki, illetve társa kérésére kitöltött egy igénylő nyilatkozatot. 

A férfi persze nem juttatta el a nyilatkozatot az önkormányzathoz, hiszen szó sem volt semmiféle lakásról, csakis a pénzt akarta megszerezni, legalábbis a vádirat szerint. Erre a pórul járt férfi feljelentést tett. 
Az ügyészség a pénzt kérő személyt befolyás üzérkedés vétségével, a pénzt adót pedig befolyás vásárlásának vétségével vádolja.
A Fővárosi Főügyészség felhívja a figyelmet, hogy akkor is bűncselekmény valósul meg, ha valaki nem létező befolyásra hivatkozva kér jogtalan előnyt vagy a kérés után nem tesz semmit a befolyás érvényesítése érdekében. Ilyenkor az előny adója is bűncselekményt követ el.
 De ha bármelyik elkövető bejelenti a bűncselekményt, büntetése korlátlanul enyhíthető. 
forrás: 444.hu
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-09-14 19:32:04 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ