Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2024. április. 13


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 A Blikk kiszúrta: 100 milliót is kaszálhatott a korrupcióval vádolt magyar politikus cége
 
Napi Aktuális 2020-12-09 18:27:47
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

 Magyarország — Önkormányzati és állami cégeknek is dolgozik a korrupciós ügybe keveredett helyettes államtitkár vállalkozása, amely brutális bevételeket produkált az elmúlt években – szúrta ki a Blikk.

 

Orbán Viktor (57) miniszterelnök a napokban menesztette Nagy Jánost (39), miután kiderült, hivatali vesztegetés miatt nyomoznak ellene. Az ügyészség gyanúja szerint 2020 nyarán egy vállalkozó 5 százalékos tulajdonrészt ajánlott a minisztériumi tisztségviselőnek egy újonnan alapított cégben, ha Nagy segít megnyerni annak a vállalkozásnak egy több száz millió forintos, vissza nem térítendő támogatást.

A helyettes államtitkár az ajánlatot elfogadta, az ígért tulajdonrészt is megkapta, ám lebukott, majd bilincsben vitték el a rendőrök, jelenleg pedig házi őrizetben van. A vállalkozó szintén gyanúsított. A cégadatok és az ügyészségi dokumentumok alapján ő információink szerint vagy egy volt polgármester, vagy egy kistelepülés önkormányzati képviselője. Mindketten tagjai ugyanis az említett cégnek, amelynek Nagy „segített”. Kerestük az említett vállalkozót, azonban nem értük el.
– A megalapozott gyanú szerint a vállalkozó jogtalan előnyt ajánlott azért, hogy egy magas rangú minisztériumi tisztségviselő hivatali pozíciójából fakadó kapcsolatainak felhasználásával segítséget nyújtson a beruházáshoz szükséges pályázat sikeres elnyeréséhez – állt az ügyészség közleményében.
Nagy az egyik cégét társával 2018-ban alapította, abban az évben, amikor helyettes államtitkár lett. A cég igen sikeres volt: már az első évben 45 millió forint adózott eredményt produkált, tavaly pedig ez az összeg már 144 millióra kúszott fel.
A honlapján „legmagasabb diszkréciót” ígérő cég tevékenysége módfelett széles skálán mozog, a vezetői tréningektől és a földügyeket érintő tanácsadástól egészen az adatvédelmi tisztviselő szolgáltatásig. Utóbbi területen alkalmazza a céget Belváros-Lipótváros: a fideszes vezetésű önkormányzat közterület-felügyeletének és szociális intézményeinek honlapján is Nagy üzlettársa, illetve közös cégük szerepel adatvédelmi tisztviselőként.
Kerestük az önkormányzatot, hogy megtudjuk, a botrány hatására fontolgatják-e a szerződésbontást, ám egyelőre nem kaptunk választ. Ugyanakkor egy helyi óvoda 2018-as dokumentumában is írnak a megállapodásról, alig fél évvel a cégalapítás után. A vállalkozás az állami tulajdonú Mecsekérc Zrt.-nél is hasonló feladatokat lát el.
Folyamatos emelkedés
A jogász- és közgazdász- végzettségű Nagy János 2005-ben kezdett dolgozni birtokügyi referensként az akkori Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban, ezt követően végigjárta a szamárlétrát. 2010-től a Vidékfejlesztési Minisztérium osztályvezetője volt, négy évvel később pedig főosztályvezetővé léptették elő a földművelésügyi tárcánál. Végül a negyedik Orbán-kormány alatt lett az Agrárminisztérium helyettes államtitkára.
Forrás: Blikk
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2024-04-12 06:44:24 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ