Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. május. 8


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Egy érintett mesélt Boldog István vesztegetési ügyének részleteiről: fedett nyomozók előtt cserélt gazdát a kenőpénz
 
2021-03-26 16:45:30
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

 

A kétpói vasutasból lett politikus, Boldog István tavaly lett vádlottja az ügynek.

Budapest — Bár igyekeztek trükközni, de sok esélye nem volt a fideszes országgyűlési képviselőhöz, Boldog Istvánhoz köthető körnek, ugyanis a Blikk birtokába jutott iratok szerint több megfigyelő csapat is a nyomukban volt.

 

 Boldog és nyolc társa ellen tavaly emeltek vádat hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt. Az ügyben több embert is letartóztattak, köztük a Boldog István jobbkezének tartott F. Petrát. A nő korábban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés alelnöke volt.

A lapunk birtokába jutott vádirat szerint a Boldoghoz köthető kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen manipulálta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is. Mindezekért a vállalkozóktól jogtalan anyagi előnyt kértek, illetve tőlük 2019 májusában 20 millió forintot kaptak.
A visszaosztással kapcsolatban a nyomozás egyik érintettje – a neve elhallgatását kérve – a Blikknek elmondta, hogy a pénz útját végig egy profi megfigyelő csapat követte végig.
A hatóságok 2019 májusában értesültek arról, hogy M. Róbert vállalkozó húszmillió forintot visszaoszt Boldog Istvánnak és bizalmi embereinek. Hogy megbizonyosodjanak erről, szinte titkosszolgálati módszerekhez folyamodtak és rejtett figyelést rendeltek el, három csapatot is ráállítottak arra, hogy kövessék a pénz útját.
Informátorunk beszámolója alapján a vállalkozó a budapesti Király utcában várakozott egy nejlon táskával a kezében Boldog egyik emberére, aki egy Alfa Romeóval érkezett meg. M. Róbert beszállt az autó hátsó ülésére, majd kisvártatva ki is szállt a járműből, de már a táska nélkül, az Alfa Romeo pedig továbbhajtott az Óbudán található Graphisoft Parkba.
Ide érkezett Fehér Petra is egy Skoda Octaviával, őt két gyalogos megfigyelő követte az irodaházba. A nő a földszinten lévő kávézó egyik asztalához sétált, amelynél ott ült K. Péter és Boldog István, aki a figyelőktől a Csatár fedőnevet kapta – mondta informátorunk. K. Péter volt az, aki az épület bejárata elé leparkoló Alfa Romeóhoz kiment és onnan egy táskát átvéve visszaballagott a társasághoz.
A vállalkozó, M. Róbert, akitől a pénz útra kelt, szintén vádlott lett az ügyben. Az ügyészség a megfigyelés eredményeként azt állapította meg, hogy a pénzből Boldog István, Fehér Petra és K. Péter egyenlő arányban részesült. Emiatt lehet az, hogy az ügyészség Boldogra a hat év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés, az ötmillió forintos pénzbüntetés és az öt év közügyektől való eltiltás mellett 6 666 666 forint vagyonelkobzást kért. Fehér Petra esetében ez az összeg 6 126 666, K. Péternél pedig 6 315 566 forint.
Hamar jött a felemelkedés
Boldog István Mezőtúron érettségizett 1985-ben mezőgazdasági gépészként. A vasútnál dolgozott, a pusztapói megállóhely tartozott hozzá. Egy évvel a párt megalakulása után, már 1989-ben belépett a Fideszbe, 1994-ben lett Kétpó polgármestere.
Blikk.hu
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-05-07 16:12:53 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ