Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. november. 27


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 NAV-os vezető ellen emelt vádat az ügyészség korrupció miatt NAV-os vezető ellen emelt vádat az ügyészség korrupció miatt
 
2021-09-09 07:06:56
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 
NAV-os vezető ellen emelt vádat az ügyészség korrupció miatt
NAV-os vezető ellen emelt vádat az ügyészség korrupció miatt
Egy regionális bűnügyi igazgatóság osztályvezetője és egy könyvelő cég közösen azt ajánlották fel vállalkozásoknak, hogy pénzért leállítják a velük kapcsolatos adóhatósági eljárásokat. Összesen hét vádlottja van az ügynek, amelyben még lőfegyvert is lefoglaltak a nyomozás során.
 

 Központi Nyomozó Főügyészség vezető beosztású személy által az előnyért hivatali kötelességét megszegve, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat hét személy ellen a Fővárosi Törvényszéken. Az ügy lényege, hogy a vádlottak egyike egy revizor 2017 környékén abban állapodott meg egy könyvelési szolgáltatást nyújtó céggel, hogy az ügyfeleik számára pénzért felajánlják, hogy az adóhatóság embere leállítja az ügyeikben folyó vizsgálatokat, vagy számukra kedvezően befolyásolják.

Az egyik vádlott, aki a könyveléssel foglalkozó cégben volt érdekelt, jelentős kapcsolati hálóval rendelkezett a vállalkozói körökben. A megállapodásról később egy újabb személy is tudomást szerzett, és később ezen vádlott is vállalta – további, az eljárás során ismeretlenül maradt vállalkozók irányába –  a korrupciós kapcsolatrendszerben a közvetítői tevékenységet. A vádlottak valamennyien szabadlábon védekeznek, közülük többen beismerő vallomást tettek, hivatali jogviszonya a korábbi osztályvezetőnek már nem áll fenn - írja közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.
QP | Quality Placement
A NAV-nál dolgozó személy különböző beosztásokban – 2018-ig egy regionális bűnügyi igazgatóságon osztályvezetőként – vett részt a korrupciós bűncselekményben körökben.
A vádiratában a főügyészség – egyebek mellett – arra tett indítványt, hogy a bíróság ítéljen öt vádlottat letöltendő börtönbüntetésre, és rendeljen el vagyonelkobzást (többnyire milliós nagyságrendben) azon terheltek esetében, akik a bűncselekmények elkövetése folytán gazdagodtak. A nyomozó főügyészség az ügyben tartott kutatások során az okiratokon, adathordozókon, készpénzen kívül engedély nélkül tartott lőfegyvert, lőszereket és egy hangtompítót is lefoglalt, amely bűncselekmény elkövetése miatt az egyik vádlottat időközben felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélték.
Augusztusban egy hasonló ügyben már elítéltek két NAV-ost.
napi.hu
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-11-26 07:59:22 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ