Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2023. február. 6


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 NAV-osokkal, ügyvéddel fogott össze dr. T. Ferenc: százmilliókat kaszált az ügyész bűnbandája
 
Napi Aktuális 2022-11-30 19:49:23
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

 tegnap 03:58

Testi kényszert és bilincset is alkalmaztak az iskolaőrök /Fotó: Northfoto

Dr. T. Ferenc majdnem tökéletes szervezetet működtetett /Illusztráció: Northfoto

Döbbenetes részleteket tudott meg a Blikk a debreceni bűnbanda működéséről, amelynek feje egy helyi ügyész volt. Dr. T. Ferenc majdnem tökéletes szervezetet működtetett, ám hiába volt feketeöves konspirátor, azzal a bizonyos banánhéjjal ő sem számolt. Ez végzetes hibának bizonyult, így mostanra már tettestársaival együtt a vádlottak padján várhatja sorsa alakulását.
Dr. T. Ferenc pályafutása ígéretesen indult: a megye egyik legjobb ügyészének számított. Hozzá tartoztak a kábítószeres és a NAV által indított jövedéki eljárások. A saját ügyei mellett rálátása volt az ügyészség által vizsgált összes esetre.
Dr. T. a munkájából kifolyólag megismerkedett két magas beosztású NAV-dolgozóval. Egyikük regionális szinten igazgató-helyettesként, másikuk a felderítési osztály vezetőjeként tevékenykedett. A bűnszervezet hármukon kívül kiegészült még az ügyész feleségével – azóta elváltak –, aki nyomozó volt a NAV regionális igazgatóságán. Így négyen gyakorlatilag minden ügyre ráláttak, amivel az ügyészség vagy a NAV foglalkozott. Egy napon ez a négyes úgy határozott: tudásukat illegális jövedelemre váltják. Később csatlakozott hozzájuk egy ügyvédnő és egy kétes hírű vállalkozó is, aki szállította az ügyfeleket. Ő volt az, aki több olyan személyt is ismert, akiknek igen jól jött a hivatali támogatás, hogy jó pénzért elsikálják az ügyeiket. És az ipari méretű – 100 milliós nagyságrendű – lehúzás elkezdődött.
Egyik módszerük volt, hogy jó pénzért egyszerűen „eltüntették” a NAV vagy az ügyészség látókörébe került személyek ügyeit. Hiába volt folyamatban lévő nyomozás valaki ellen, dr. T. az adatokat egyszerűen nem vitte be a bűnügyi nyilvántartási rendszerbe, így hivatalosan ügy sem létezett. De olyan is előfordult, hogy valakit előre figyelmeztettek: nyomoznak ellene, nagyon vigyázzon. Az ügyfeleiket arról is tájékoztatták, hogy az ellenük folyamatban lévő ügy éppen hogy áll, a nyomozók hol tartanak, így azok fel tudtak készülni a hatóság következő lépésére. Megtörtént, hogy valaki ellen nem is indult semmiféle eljárás, mégis elhitették vele: bizonyos összeg fejében elsimítják a „nyomozást”.
Filmbe illő módszerekkel dolgoztak

Filmbe illő módszerekkel dolgoztak

Filmbe illő módszerekkel dolgoztak. Miután kipuhatolták, hogy kiben van hajlandóság fizetni a hatóságok birtokába lévő adatokért, az illetővel személyesen dr. T. találkozott. Nem is akárhogyan! Az ügyész egy kivilágítatlan garázsban bújt meg, a megrendelő pedig kint állt úgy, hogy ne láthasson be, csak dr. T. hangját hallotta. Olyan is előfordult, hogy egy ház valamelyik elsötétített helyiségében lapult meg dr. T. így az érkező kliens ekkor is csak az ügyész hangját hallotta. A bűnbanda tagjai az egymás közti beszélgetésre csak speciális, nem lehallgatható telefonokat használtak, de leginkább személyesen beszélték meg az ügyeiket.
Aztán porszem csúszott a gépezetbe. Az egyik ügyfél ugyanis köpött, így szép lassan minden kiderült. A hatóság pedig többéves precíziós munkával rekonstruálta a működésüket. 2017-ben buktak le, ám bíróság elé csak nemrégiben álltak: a nem mindennapi ügyet a Győri Ítélőtábla tárgyalja. Nehézségbe ütközhet, hogy nagy valószínűséggel nem mindenki akarja majd a bíróság előtt bevallani, hogy egy ügyészt és több NAV-dolgozót lefizetett.
– Ügyfelem úgy döntött, nem törődik a többiekkel, minden részletre kiterjedő vallomást tesz. Nem tagadja, hogy cigarettacsempészési ügybe keveredett, és a bajban rossz megoldást válaszolt. 10 millió körüli összeget fizetett a vádlottaknak. A cigarettaügy miatt 6 évet kapott, de reméli, a feltáró vallomása után enyhül a büntetése – közölte lapunkkal dr. Lichy József, a társaságot megvesztegető egyik személy ügyvédje.
Az ügyészt és társait bűnszervezetben elkövetett, hivatali kötelesség megszegésével és üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolják. Ennek büntetési tétele 5-től 20 évig terjed. Kedvezmény a büntetés letöltésének kétharmada után sem adható.
forrás: Blikk.hu

 
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2023-02-03 17:35:54 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ