Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2024. február. 22


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Hatmilliárd forint közpénzt kapott a Fudan alapítvány a semmire
 
Napi Aktuális 2023-08-15 10:27:05
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

 Nemcsak azt nem tudni, mit csinálnak a pénzből, de még azt sem, hogy hol csinálják ezt.

  • AJÁNLOM
A kínai Fudan Egyetem vagyonkezelő alapítvány több mint 6 milliárd forint közpénzt és négy ingatlant kapott, de nemcsak nem tudni, pontosan mit is csinálnak a támogatással, hanem még csak nem is övék a négy ingatlan – mondta Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese egy szombaton Facebookra feltöltött videóban.
Az eredeti törvény szerint az alapítvány 600 millió forint mellett négy ingatlant kapott az államtól, de a négy ingatlan tulajdoni lapján az látszik, hogy ezek nem kerültek a tulajdonukba: kettő a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőé, kettő pedig a már megszűnt BMSK Zrt.-é.
A 2022-es beszámolón az látszik, hogy nemcsak az említett 600 milliót kapták meg, hanem további 6 milliárd forintot is. Ez az a 6 milliárd lehet, amit az akkori Technológiai és Ipari Minisztérium ígért oda 2022 első negyedévében.
https://www.facebook.com/watch/?ref=embed_video&v=1069395587389181
A kormánynak eredetileg tavaly december 31-ig kellett volna beszámolnia a beruházásról és költségekről, de két héttel a határidő előtt kitolták jövő nyárra, 2024 júniusára.
 

 „Van tehát egy alapítvány, amely a törvényben előírt ingatlanokat nem kapta meg, ahhoz a nem létező egyetemhez, amelynek az üzemeltetésére létrejött, de extra 6 milliárdot igen, attól a kormánytól, amely szerint a projekt nincs napirenden”

– mondta Tompos.
A képviselő megemlíti, hogy hasonló kérdéseket a kormánypárti Mandiner is feltett, azzal a különbséggel, hogy nekik válaszoltak: akkor azt írták, a 2021-ben az előkészítésre kapott forrásokat lekötötték, hogy megőrizzék értéküket, és megfelezték a kuratóriumi és felügyelőbizottsági tagok tiszteletdíját, jelenleg az egyetemi curriculumra, illetve az akadémiai fejlesztésre fókuszálnak.
Csakhogy egyáltalán nem tiszta, mit csinál ez az alapítvány, de az sem, hol csinálja ezt: a DK-s Vadai Ágnes  írásban küldött kérdést az ügyészségnek arról, hogy mi is történik a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvánnyal, amit Polt Péter feljelentésként értékelt, és az V. kerületi rendőrség nyomozhat az ügyben. Az alapítványt ugyanis nem találni se a korábbi, Márvány utcai székhelyükön, se a bejelentetten a Kéthly Anna téren, de nincs e-mailes vagy telefonos elérhetőségük sem.
 

 

forrás:magyarnarancs.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2024-02-20 09:51:48 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ