Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2023. november. 30


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Elismerte az államtitkár, hogy beköltözött az EU-s pénzből épült rekreációs központba, a tárca szerint minden rendben
 
Napi Aktuális 2023-09-25 06:26:07
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

 

 

 Mayer Gábor a Momentum politikusainak elismerte: abban az ingatlanban lakik – és ez a vagyonnyilatkozatából is látszik –, amelyet még vállalkozóként EU-s támogatásból épített. Eredetileg rekreációs központnak épült, de az előírt fenntartási idő szerinte letelt, így “másképp hasznosítják”. Az államtitkár minisztériuma szerint minden jogszerű volt az ügyben.

Elismerte Mayer Gábor, a Miniszterelnökség területfejlesztési államtitkára, hogy egy olyan ingatlanban él, amelyet EU-s pénzből építettek “rekreációs központnak” még 2014-ben.
Azt, hogy a vagyonnyilatkozata szerint Mayeré az ingatlan, Tompos Márton és Hajnal Miklós, a Momentum politikusai derítették ki, majd felhívták az államtitkárt, hogy tisztázzák, valóban ott él-e a családjával.
Mayer kijelenetette az ellenzéki képviselőknek, hogy a családjával ebben a “Lilahegyi Rekreációs Központban” lakik most, amelynek építéséhez 46 millió forint uniós támogatás jött. Úgy fogalmazott:
Igen, mi itt lakunk. A fenntartási idő leteltét követően másképpen hasznosítottuk a központot.”
Mayer szerint 2018-ig kellett szálláshelyet biztosítani a projekt alapján, azonban Tompos Márton felhívta rá a figyelmet, hogy az EU-s szabály szerint erre 7 évig lett volna szükség.
„Az történik, hogy egy magyar államtitkár egy uniós pénzből épített ingatlant használ családi házként. Azért ez nem a legjobb felhasználása az EU-s forrásoknak” – mondja a videón Hajnal.
Az üggyel kapcsolatban megkerestük a kormányzatot, és a Területfejlesztési Minisztérium válaszolt is az államtitkár ingatlanhasznosításának ügyében, kitérve a kérdésünkben említett fenntartási időhatár értelmezésére is. Utóbbiról azt írták, hogy téves az ellenzéki párt állítása a 7 évről.
Amúgy pedig megjegyezték: "Mayer Gábor, illetve családi vállalkozása soha, egyetlen alkalommal sem sértett meg egyetlen szabályt és törvényt sem a 12 évvel ezelőtti beruházással kapcsolatban. És, nem csupán jogi értelemben, hanem etikai szempontból sem kifogásolható, hogy Mayer Gábor és családja az említett ingatlanban lakik.”
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2023-11-27 07:36:16 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ