Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2023. november. 30


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Kiárusít a kormány – kaszáltak a mátraházai üdülőnek
 
Napi Aktuális 2023-09-28 07:45:23
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

 Piacra dobják a mátraházai honvéd üdülőt, azaz a 4. számú Kiképzési, Oktatási, és Regeneráló Központot, erősítette meg lapunk értesülését a Honvédelmi Minisztérium. Az üdülő egy nagyobb kormányzati intézkedéscsomag részeként kerül eladásra, a kormány a működéshez közvetlenül nem szükséges ingatlanok kiárusításából szeretné stabilizálni az államháztartást.

 
Nem járhatnak többé a Mátrába üdülni a honvédségi alkalmazottak Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter friss döntése szerint, ugyanis a mátraházai honvéd üdülő is felkerült a miniszter által eladásra kijelölt rekreációs célú ingatlanok listájára.
HVG még júniusban írt arról, hogy Nagy Sándor gazdaságfejlesztési miniszter lesz a kormány ingatlanügynöke. A 2024-es költségvetést megalapozó – azóta elfogadott – törvény egy passzusa szerint a miniszter bármelyik állami szerv tulajdonában álló ingatlant kijelölheti egyszerűsített eljárásban történő értékesítésre. A Válasz Online azóta már meg is szerzett egy nem nyilvános munkaanyagot, mely szerint hatalmas kiárusításra készül a kormány: 74, többnyire rekreációs célú ingatlan eladását készítették éppen elő. Mint Orbán Viktor a Parlamentben júliusban elmondta, legfeljebb pár állami üdülőt fognak megtartani, azokat, „amelyeknek történelmi jelentősége van, többet nem.”
A mátraházai honvéd üdülő nem tartozik közéjük. Az intézmény kapuit szeptember 4-én zárták be minden magyarázat nélkül, szeptember közepén pedig már javában zajlott az épület kiürítése, mint azt egy honvédségi alkalmazottól megtudtuk, mikor próbáltuk kideríteni, mi lesz a komplexum sorsa.
Az ingatlant kezelő Honvédelmi Minisztérium kérdésünkre elárulta, hogy a 4. számú KORK, azaz a mátraházai honvéd üdülő is rajta van ezen a listán. Mint írták, az állami üdülők eladásáról szóló központi intézkedéscsomag „szükség szerint érintette a honvédelmi tárca vagyonkezelésében lévő egyes ingatlanokat – köztük a mátraházai rekreációs intézményt.”
A szaktárca hozzátette, hogy ugyan az épület a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében van, a tulajdonosi jogokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolja, így az ingatlan értékesítéséről ők tudnak bővebb felvilágosítással szolgálni – az ügyben kerestük az MNV Zrt-t, de kérdéseinkre nem válaszoltak.

Az ingatlan tulajdoni lapja szerint a tulajdonos továbbra is a Magyar Állam, és a széljegyen sem szerepel az eladásra utaló adat, így valószínű, hogy még  csak előkészítés alatt állhat a tranzakció. Egyes információk szerint a miniszterelnök veje, Tiborcz István vetett szemet az ingatlanra, de a vállalkozó turisztikai cégcsoportja, a BDPST Group határozottan cáfolta, hogy „a cégcsoport, vagy bármelyik érdekeltsége megvásárolta volna a mátraházai honvéd üdülőt, illetve jövőbeli tervei között sem szerepel az ingatlan megvásárlása.” 

forrás:gyongyosma.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2023-11-27 07:36:16 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ