Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2024. július. 15


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Vesztegetés gyanújával őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét
 
Napi Aktuális 2024-04-12 06:44:24
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

 A budapesti nyomozók egy fővárosi tankerületi központ gazdasági vezetőjét vesztegetés, vesztegetés elfogadása és „versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban” bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását – írja a police.hu.

 

 Három vállalkozót is gyanúsítottként hallgattak ki, ők szabadlábon védekezhetnek, de a gyanúsítottak köre az eljárás során még bővülhet.

A BRFK gazdasági bűnözés elleni főosztályának adatai szerint a tankerületi központ gazdasági vezetője az általuk kiírt közbeszerzési eljárásokat úgy manipulálta, hogy azokon az előre kiválasztott cégek nyerjenek, és a központ felügyelete alá tartozó intézmények kiadásainak igazolására fiktív számlákat állíttatott ki.
A hivatali helyzetével visszaélve a gazdasági vezető több 10 millió forinthoz juthatott így, de nemcsak pénzt fogadott el, hanem például több mint 2 millió forint értékű Forma-1 belépőt, vagy egy 30 milliós luxusautó használati jogát is.

photo_camera Fotó: police.hu

A nyomozók április 9-én az érintett tankerületi központban és több megye rendőreinek bevonásával további 27 helyszínen egyszerre hajtottak végre akciót: iratokat, adathordozókat, több mint 63 millió forintot és külföldi fizetőeszközt foglaltak le, illetve két ingatlant zár alá vettek kb. 75 millió forint értékben.
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2024-06-11 08:03:03 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ