Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2024. július. 15


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Varjú László a Demokratikus koalíció sírásója? Legalábbis a Hajdú-Bihar Vármegyei 4 sz választókörzetben!
 
Napi Aktuális 2024-06-11 08:03:03
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

 

Tanmese! Nem mese!

Az egyetlen madár, aki mer packázni a sassal, az a varjú.

Rászáll a sas hátára, és megcsípi a nyakát.

Ám a sas nem törődik vele, nem méltatja őt arra, hogy harcoljanak.

Nem pazarol időt és energiát a varjúra.

Kitárja a szárnyait és elkezd felfelé szállni, az égbe.

Minél magasabbra emelkedik, annál kevesebb oxigén jut a varjúnak, aki előbb-utóbb leesik a hátáról.

Te se fecséreld az idődet a "varjakra".

Csak emeld őket a te szintedre, és abban a pillanatban eltűnnek az életedből.

Nagy a sírás rívás a Demokratikus Koalícióban, aminek legyünk őszinték alapos oka van! A „ Magyar Péter jelenség” ami egyébként, nem jelenség csak a jéghely csúcsa!

Érdemes azonban a figyelmeztető jeleket egy kicsit évekre visszamenőleg megismerni.

A történetben menjünk vissza az időben úgy kb. 2 évet…….folytatás.....

 
 

 Tisztelt Elnök Úr!

Idézek öntől „
„Az írnok
149.

Jegyezd meg: csatába ne kedves embereket küldj hanem erőseket!

De Mester, mi az erő?

Először is az ész ereje. Hogy értsd, mi az, ami nélküled, vagy akaratod ellenére is megtörténik. Másodszor az önmagad feletti uralom: ha teheted, kerüld a háborút. Harmadszor pedig az, ha magad választhatsz ellenfelet, akkor térj ki az erősebb elől, és csak olyan küzdelembe kezdj, amit megnyerhetsz.

Mi kell az erőn kívül a győzelemhez?

Becsület.

Mi a küzdelem becsülete, Mester?

Annak értése, hogy hogy nincs végleges győzelem. Minden győzelmet vereség követ. Amilyen vagy győzelmedben, az lesz a részed vereségedben.

A győzelem a cél?

A jó győzelem a cél, a rosszat kerülni kell.

Mikor jó a győzelem?

A jó győzelem jobb életet hoz mindazoknak akikért harcolsz. Ha nem így van, akkor az rossz győzelem. A rossz győzelem egy későbbi nagy vereséghez vezető első lépés.

A jobb élet boldogságot jelent?

Nem, mert a boldogság az ember által elérhetetlen végtelenség édesgyermeke.

Akkor mi a jobb élet?

A végessel való elégedettség harmóniája. Minden élő, és minden amit az élő magához köt, véges. A végtelen a megfogható világon túl van. És mert a végtelen nem megfogható, ezért az érte zajló küzdelem eleve bukásra ítélt.

És ha mindezt tudom, akkor győzni fogok?

Győzni akkor fogsz, ha eljön az ideje. Az időnek pedig nem ura, hanem szolgája vagy.

Ezek szerint az idő az ura a győzelemnek és a vereségnek is?

Nem. A mindenség az úr. Benne te, az ellenfeled és az idő. Ők hárman a küzdelem mindensége. A te dolgod, hogy készülj.”

Az alábbi gondolatok amelyeket egy elkeseredett alapszervezet becsületes tagjai írtak Önnek GONDOLOM ISMERŐS ÖNNEK ANNAK ELLENÉRE, HOGY VÁLASZRA SEM MÉLTATTA ŐKET!

„Idézünk öntől és értetlenül állunk a problémánk előtt, szép és igaz gondolatok, de csak Önön múlik, hogy ne csak gondolatok maradjanak! Tényleg nem engednek bennünket győzni, nem engednek bennünket dolgozni, tényleg nem akarják a hangunkat a problémákat meghallgatni?

Öntől Nyíregyházán azt a személyes ígéretet kaptuk, amikor a levelünket átadtuk, hogy ebben a kérdésben személyesen jár el, NEM TÖRTÉNT SEMMI ( bocsánat Varjú azt mondta M. ZS -nak az igazmondó juhásznak, hogy ne is várjunk választ öntől!)! Ezért most már tényekkel okiratokkal alátámasztva újra ön elé tárva a problémát, bízva abban, hogy ígéretét betartva, a felelősöket megtalálva megengedi, hogy dolgozzunk!?

Engedje meg, hogy egy még mindig nem rendeződő problémával kapcsolatosan, jobbító szándékkal, megoldási javaslatokkal keressük meg!

A probléma Ön előtt is ismert, Hajdú-Bihar Vármegye 4 sz. Választó körzetét súlyosan érintő szabálytalanságok sorozata, melyet tételesen szeretnénk Ön elé tárni!

A 4 sz. Vk.2019.-ben fel lett oszlatva, Varjú László alelnök úr azt a feladatot kapta, hogy szó szerint csináljon rendet, állítsa talpra a választó kerületet!

Ebben a választó kerületben az Ön elmondása szerint is sok volt a probléma V. F. becsapta a Dk-át, sokat tűrtek neki Vitányi Iván bácsira való tekintettel. Megkívánjuk jegyezni, hogy ez egy olyan választó körzet, ahol 4 alkoholista barát + egy feleség választott és sajnos a mai napig is választhat elnököt, szervezőt, önkormányzati képviselőt!

Tényállás:

2023.01.26.-án a DK javaslata alapján a Berettyóújfalu Önkormányzata Sz. Z. - aki börtönviselt és nem tag és pártolótagsági díjat sem fizet – átadta a mandátumát.

 
 

1.     2023.02.08. taggyűlés 4.Vk elnök választás előkészítése. Csatolmány. Varjú László célzást tett arra, hogy Sz. Z. lesz a Választókerület elnök jelöltje.

2.     2023.02.24. Pályázati kiírás Vk. elnöki tisztség betöltésére. Sz.Z. pályázott meghallgatása 2023.03.08-ra lett kitűzve, a meghallgatásra nem került sor Varjú László 2023.03.07.-én hívta telefonon hogy pályázata nem érvényes mert csak pártoló tag így nem választható.

3.     2023.04.11. 2023.04.11. Derecskei gyűlés S. B. felkérte Sz. Z. nem választható, de megbízott szervezőkén (LOL) AKI nem fizetett 5 évig tagdíjat mégis szervező lett, illetve lehetett mutatkozzon be a Vk. területén egyetlenként működő csoportnak. Bemutatkozásképpen elmondta fontos szerepet játszott a 4 Vk. szétverésében 2019.-ben holott inaktív tag volt. De most itt van és kilátásba helyezte egyetlen tervét, addig van szüksége a Derecskei tagokra míg támogatókat nem szerez Berettyóújfaluban, aztán nincs szüksége erre a csoportra. Egyéb terveiről, esetleges együttműködésről nem beszélt. Ezen a beszélgetésen jelen volt Dr. Sápi Mónika is. Értesülve, hogy a Vk. Elnöki pozíciójára pályázatot ír ki, eldöntötte beadja. Ide kapcsolódva megjegyezni kívánjuk, hogy hogyan kerülhetett fel a Dk listájára egy nem tag, mert a Dk döntési szabályzat 8. fejezete leírja, hogy a taggyűlés dönt a párt önkormányzati képviselő jelöltségről, az elnökségnek pusztán egyetértési joga van!! Egy tagdíjat nem fizető egyáltalán hogyan került megkerülve a taggyűlést a Berettyóújfalui képviselő testületbe?

4.     2023.05.19. Pályázat a 4 Vk. elnöki pályázatára. Kiírva a Derecske Majális időpontjára nyitva álló idő 05.19. 17.05 kor bezárva 2023.05.19. 24-h ig. Mindösszesen nyitva állt 7 óra hosszáig ennyit a demokráciáról! Álláspontunk szerint a Sz. Z. részéről másodjára beadott pályázat már önmagában érvénytelen az alapszabály értelmében.

5.     2023.05.20. Majális szervezés Derecskén. Sz. Z. a szervezésben nem vett részt figyelmét az alkohol vásárlásra, és annak fogyasztására fordította a Dk-pénzéből.

6.     2023.07.13. Választás, Tisztújító közgyűlés, választási csalás kísérlete minden ami szemnek szájnak ingere. Sajnálatos módon ezen a gyűlésen minden megtörtént amit már nem lehet szavakba önteni! Megaláztatás, diszkrimináció, pocskondiázás , újraválasztási kísérlet lezárt szavazás után, teremből eltanácsolás, a szokásos 5 alkoholistás zártkörű taggyűlés tovább folytatása, majd Sz. I. tag  Varjú László velejéig hatoló kérdésére villámgyors távozás válasz nélkül! Elhangzott továbbá ,a területi igazgató szájából, hogy Sz. Z. szervezze be új tagként a szomszédokat ismerősöket, hogy le tudja győzni Derecskét, Volt itt jegyzőkönyv seggtörlésére történő javaslat is amire az alelnök úr annyit válaszolt „akár”. Kerestük az elméletileg alapszabály szerinti feltöltés helyén amit nem találtunk meg, lehet mégis Wc papír lett belőle „akár”. Sz. Z. a választási eredmény megismerése után előre megírt felolvasott szöveg alapján felszólította a Derecskéről érkezett tagokat: „Takarodjatok nincs szükségem rátok”   - a taggyűlésen a jelenlévők 100%-os támogatásával megválasztásra került a Vk. ügyvezető         alelnöke, de a választási eredmény ez esetben is megsemmisítésre került.- a taggyűlés után a megbízott szervező minden kommunikációs tevékenységet   megszüntetett   a Derecskei csoporttal. Lehet már a tagsági viszonyunk sem él. Igaz ezt tudomásunkra is     hozta:  " takarodjatok"! - a taggyűlést azon tagokkal folytatták tovább, akiknek 2019 évtől fennálló tagdíj hátralékuk volt számításunk szerint kb. 70000-80000.- Ft/fő. A DK szabályzata értelmében tagságuk megszünt.

7.     2023.08.10. Berettyóújfalu képviselő testület űléseinek a kivonata. Hogyan képviseli a DK érdekeit!?

8.     2023.11.16. Gy. Német Erzsébet szégyenteljes fórum 2 éves meghívóval. Ennek érdekessége, hogy a fórum kezdete előtt 3 órahosszával került kiküldésre.

9.     Ezen levél csatolmányai között megtalálható az a két berettyóújfalui Önkormányzati testületi ülés jegyzőkönyve, mely tükörképet ad a DK. által delegált önkormányzati képviselő minősíthetetlen munkájáról.

·        Úgy gondoljuk, hogy a leírtak alapján a kialakult helyzet tarthatatlan!

·        Javasoljuk, hogy Sz. Z. szervezőt azonnal hívják vissza mind az önkormányzati, mind szervezői tisztségéből!

·         Mindenképpen szükségesnek tartjuk a választókerületi elnöki pályázat azonnali szabályos kiírását!

·        Mindenképpen szükségesnek tartjuk egy elnöki pályázat kiírása utáni azonnali rendkívüli taggyűlés összehívását, ahol az alapszabály értelmében megválaszthatjuk a 4.Vk. elnökét javaslatokat tehetünk a megyei közgyűlés munkájában részvevő képviselőnk személyére!

·         A 2024 évi Önkormányzati választás a DK részére kedvező eredmény eléréséhez a választókerület elnökét haladéktalanul meg kell választani.

·        Ismerve Varjú László alelnök úr érveit, hogy - "azért bízták meg, Sz. Z. mert más jelentkező nem volt"- ezért érdemben a pályázat kiírása után személy szerinti  javaslatot teszünk a Vk. elnöki , a települési önkormányzati képviselői lista  és a megyei közgyűlés  képviselői feladatok ellátására számunkra a legmegfelelőbb személyek támogatására. A tagok élni kívánnak a döntési és javaslattételi és egyetértési jogukkal a megbízásokkal kapcsolatban, az alapszabály értelmében!

V. F.né  DK javaslata alapján, jelenleg is a Berettyóújfalu Herpály Team Kft. Felügyelő Bizottsági tagja.

 

Sz. Patrik 2019-ben kapott felhatalmazást a DK-tól, mint megbízott  szervező, a 4. sz Vk.tagok jelzése ellenére, ma már nem is tagja a Dk-nak

 

Sz. Z. digitálisan írástudatlan, ezért Idegen személyre ruházta át  hivatalos megbízás nélkül a tagnyilvántartási rendszer kezelését, ezért adatvédelmi aggályainkat a NAIH felé jelezzük.

 

Úgy ítéljük meg, hogy a felsorolt szabálytalanságok miatt a DK Hajdú 4. sz. Vk. megítélése, munkája lejáratódott, a rossz megítélése befolyásolja és visszaveti a hitet a reményt még egy tisztességes helytállásban is

 

A taglétszám egyrészt a tagok tagdíjfizetési  fegyelmezetlenségével, másrészt a nagyközönség a szavazók ismerve a „VITÁNYI” mutyi csapatának maradékát  érdektelenségbe fulladt.”

Minden erőlködés ellenére, pusztán annyi történt, hogy VARJÚ (DK elnök) közölte ne is várjanak választ a levelükre!

Csalódtunk önökben, csalódtunk az eszméikben! Részt vettünk a párt kongresszusán és nagy meglepetésünkre a 4 perces hozzászólások 90% -ban negatívak és figyelmeztetőek voltak amire önök rá sem hederítettek (tag nyilvántartási hiányosságok, Magyar Péter jelenség stb..)! Megszavaztunk mindent BRAVO!!! A kongresszus előtt nem létező választókerületi elnökök javaslatára alapító tagokat zártak ki olyan alapszervezetekből ahol  börtönviselt többszörösen büntetett alkoholista emberek döntik el az alapszervezet sorsát, Varjú László autokrata alelnök segítségével. Varju László, aki az adott választókörzetben indult országgyűlési választásokon ahol súlyos vereséget szenvedett amit a köré tömörült lejáratódott embereknek köszönhetet. Ennek okán ellenérdekelt volt, és ma is az, a választókörzet sikerében, ha neki nem sikerült, másnak nem sikerülhet! A problémákat többször jeleztük az elnök úrnak szóban és írásban személyesen Nyíregyházán, majd tértivevényes levélben is!

Elnök Úr Ön Írta!

·        Jegyezd meg: csatába ne kedves embereket küldj hanem erőseket! Hova lettek a kedves emberek, hova lettek az erős emberek?

·        Először is az ész ereje. Hová lett az ész ereje?

·        Harmadszor pedig az, ha magad választhatsz ellenfelet, akkor térj ki az erősebb elől, és csak olyan küzdelembe kezdj, amit megnyerhetsz. Ön választott ellenfelet és tudta, hogy nem nyerheti meg!

·        Becsület.

Mi a küzdelem becsülete, Mester?

Annak értése, hogy hogy nincs végleges győzelem. Minden győzelmet vereség követ. Amilyen vagy győzelmedben, az lesz a részed vereségedben.

 A győzelem a cél?

A jó győzelem a cél, a rosszat kerülni kell.                                                                Hol a becsület, hol a demokrácia, hol a tisztesség elnök úr, a 9%-ban? A lekezelt lenézett vidéki és figyelmen kívül hagyott alapszervezetekben felejtették, talán Baján, Mosonmagyaróváron, Nyíregyházán vagy Berettóújfaluban, vagy Hajdú-Bihar Vármegyében a közgyűlésben?

·        És ha mindezt tudom, akkor győzni fogok?

 Győzni akkor fogsz, ha eljön az ideje!

Elnök Úr eljött az ideje NEM! De eljött az ideje annak, hogy felülvizsgálja a rossz döntéseket, eltakarítsa a környezetéből az eddigi környezetéből az ön selyemzsinór küldönceit, sírásóit, autokrata munkatársait, VAGY VÉGLEG MEGBUKIK!

 

Önök mindig azt hangsúlyozzák sokfélék vagyunk mi DK-sok, de sokan voltak a DK-ban akik kényesek arra, hogy börtönviselt (még mindig szervező), büntetett előéletű emberekkel, alkoholistákkal, skizofrén nőkkel, nem fekszenek egy ágyba ezért választották önök helyett a TISZA pártot.

 
 

A cikkben szereplő minden idézet levelezés perképesen rendelkezésemre, de az önök bírtokában is megtalálható!

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2024-06-11 08:03:03 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ