Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Oknyomozó Portálunk rengeteg panaszt, bejelentést kap.......
 
Napi Aktuális 2010-11-30 17:09:51
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

 

Vidékfejlesztési Miniszter
 
V. Németh Zsolt
vidékfejlesztésért felelős államtitkár
zsolt.nemeth.v@vm.gov.hu
Palkovics Péter
az MVH elnöke
 
Tárgy: Nyílt Levél
 
 
Tisztelt Címzettek!
 
Oknyomozó Portálunk rengeteg panaszt, bejelentést kap a Vidékfejlesztési Minisztérium és az MVH működésével, vagy működésképtelenségével kapcsolatosan.
Ezen bejelentések okán kérem, hogy szíveskedjenek az alábbi kérdéseinkre 2010.november 29.-éig Írásban válaszolni!
Az írásos válaszukat oknyomozó portálunk szó szerint kívánja közreadni!
 

 

Oknyomozó Portálunk, több esetben is feljelentést tett, a helyi LEADER-HACS csoportok törvénytelen munkájával kapcsolatosan. Ennek eredményeként néhányuk ellen különböző nyomozati cselekmények vannak folyamatban, melyek igen nehézkesen haladnak. Kérdésünk ezzel kapcsolatosan a következő:
  1. Szükségesnek tartja-e a Minisztérium a 96-ról mára már 95-re csökkent LEADER-HACS csoportok további fenntartását?
  2. Mi a kettősség oka, miért kell egyszerre dupla költségen fenntartani az akkreditált Leader-Hacs csoportokat és az MVH-át ugyanazon feladatokkal?
  3. Megfelel-e a valóságnak az, hogy az eddig rendelkezésre álló Európai Uniós támogatások, pályázati pénzek mintegy 30%-át emésztette, emészti fel, ezeknek a csoportoknak a működési költsége?
  4. Megfelel-e a valóságnak az, hogy a már elbírált és jóváhagyott pályázati pénzek lehívásra kerültek és ezek jelenleg a Magyar Fejlesztési Bankban vannak?
  5. Mennyi a becsülete az MVH által jóváhagyott pályázati határozatoknak? Elgondolkodtak-e már azon, hogy ez a papír önmagában semmit sem ér? Nem kellene a Polgári kormánynak kézfizető kezességet, állami garanciát vállalni a már jóváhagyott pályázati határozatokra?
  6. Önök bevezették a bankadót, miközben belekényszerítik a vállalkozókat abba a helyzetbe, hogy előfinanszírozási hitelszerződések után szaladgáljanak! Ezzel szeretnék a szegény bankok adóját kompenzálni, miközben az elbírált pályázati pénzek a MFB-ben kamatoznak?
  7. Önök erőltetik a Széchényi kártyát! Nem kellene-e helyette elgondolkodni a már megítélt pályázatok, önök általi 40%-os megelőlegezéséről természetesen a megfelelő szigorú ellenőrzések mellett?
  8. Elég szervezettnek, erősnek tartják az MVH országos hálózatát ahhoz, hogy az előfinanszírozást le tudnák ellenőrizni? Akkor miért nem teszik?
  9. Önök ígérték a bürokrácia csökkentését és az ügyfélbarát, vállalkozó barát, egyszerűsített ügyintézést! Mi az oka annak, hogy a Megyei MVH-ák döntésképtelenek és megnehezítik különféle hiánypótlások kibocsájtásával a pályázók életét? Ennek bizonyítására a cikken kívül csatolom az okiratokat!
 
A felmerült kérdésekre tekintettel, azokat megfontolásukra ajánlva, várom válaszukat.
 
Tisztelettel:
Burzuk Sándor, oknyomozó-újságíró, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Dolgozók Országos Érdekvédelmi és Önsegélyező Egyesület elnöke, főszerkesztő.
 
 
 
Budapest 2010-11-23
... 


 ...


 

 

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ