Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Délkelet-európai Médiafórum: információszabadság és oknyomozó újságírás
 
Napi Aktuális 2010-12-02 08:54:26
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

A Wikileaks portál legutóbbi kiszivárogtatásairól is szó lesz december 2-án annak a budapesti regionális médiakonferenciának a nyitónapján, amelyen külföldi és hazai jogi szakértők és újságírók tekintik át az információszabadság helyzetét a poszt-kommunista országokban. A témák közt szerepel még a információszabadság törvényi szabályozása, az oknyomozó újságírással kapcsolatos regionális és nemzetközi tapasztalatok, a tulajdonviszonyok átláthatósága a médiában és a titkos archívumokhoz való hozzáférés.

 

A konferenciát a németországi WAZ Médiacsoport és a Konrád Adenuer Alapítvány támogatja. A rendezvény szervezője a bécsi székhelyű Délkelet-európai Médiaszervezet (South East Europe Media Organization), amely a Nemzetközi Sajtóintézet (International Press Institute) regionális egyesülete. Nemzetközi és magyarországi partnerek: a Közép-európai Kezdeményezés (Central European Initiative), az Acess Info, a Kelet-Európáról tudósító riporterek hálózata (n-ost), a Raiffeisen Bank International (RBI), a Pannon Lapok Társasága, a HVG Kiadó Zrt. és a Független Médiaközpont.

 

A konferencián adják át a Közép-európai Kezdeményezés és a Délkelet-európai Médiaszervezet 2010. évi közös oknyomozó újságírói díját, valamint a WAZ Médiacsoport és a Nemzetközi Újságírószövetség (International Federation of Journalists) Bátorság díját.

 

A rendezők mintegy 250 résztvevőt várnak több mint 20 országból a konferenciára, emely a közép- és délkelet-európai médiaszakemberek egyik legjeletősebb éves összejövetele. 2007 óta Horvátországban, Bulgáriában és Albániában voltak hasonló médiafórumok.

 

A magyar-német- angol nyelvű konferencia 2010. december 2-án, csütörtökön 16.30-kor kezdődik és december 3-án 20 órakor ér véget. A helyszín a Marriott Hotel (Budapest, V.ker. Apáczai Csere János u. 4.) A részvétel ingyenes. A nyitófogadást a Raiffeisen Bank International szponzorálja.

 

Regisztrálni lehet a SEEMF2010Budapest@cij.hu e-mail címen.

Program: http://www.cij.hu/hu/delkelet-europai-mediaforum-informacioszabadsag-es-oknyomozo-ujsagiras

 
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ