Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. május. 8


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Alkotmánybírósághoz fordulnak az ellenzéki pártok a médiatörvény miatt
 
Napi Aktuális 2011-01-03 08:00:00
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Mindhárom ellenzéki párt bejelentette, hogy Alkotmánybírósághoz fordul a köztársasági elnök által aláírt médiatörvény miatt - az MSZP már csütörtökön, míg a Jobbik és az LMP pénteken. A Jobbik emellett egy tüntetést is szervez jövő szerdára, a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai bejáratához.
Novák Előd, a Jobbik alelnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy pártjuk az Alkotmánybírósághoz fordul, miután Schmitt Pál köztársasági elnök "papírforma szerint, kritika nélkül" aláírta a médiatörvényt. A párt szerint a legproblémásabb pontja az új szabályozásnak a médiatanács túlhatalma.
Az LMP ugyancsak pénteken jelentette be, hogy az Alkotmánybírósághoz fordul a médiatörvény miatt. Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes a legnagyobb problémának a nyomtatott és internetes sajtó hatósági felügyeletét nevezete.

Az MSZP már csütörtökön bejelentette, hogy normakontrollt kért a taláros testülettől. Szerintük azzal, hogy az államfő aláírta a jogszabályt, "világossá vált, hogy megtépázott köztársaságunk első embere képtelen megálljt parancsolni Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP demokráciarombolásának".

A Jobbik tüntetést is szervez az új szabályozás miatt jövő szerdán délután a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai főbejáratához. Aznap fog ugyanis megindulni a korábban egyperces néma tiltakozást tartó Mong Attila és Bogár Zsolt ellen a felelősségre vonási eljárás.


Független Hírügynökség

 
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-05-07 16:12:53 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ