Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. május. 8


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Navracsics kritizált: a médiatörvény nem tökéletes
 
Napi Aktuális 2011-01-03 08:20:09
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Az elmúlt húsz év logikája a félelemre épített, de a Fidesz kormány sok szempontból valóban új rendszert épít, teljesen új logika alapján - ezt mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Navracsics Tibor.

A miniszterelnök-helyettes magyarázata szerint félelem attól volt, hogy bár a demokratikus erők győzhetnek egy választáson, a kommunisták valahogy mégis visszajöhetnek. Éppen ezért az alkotmányos rendszerben igyekeztek minél több intézményi gátat állítani a visszarendeződés elé: korlátozták a kormány és a parlament jogkörét.

Navracsics Tibor szerint ezekre a gátakra a jövőben nem lesz szükség, a most kiépülő rendszer pedig közelebb áll a nyugati típusú demokráciákhoz, mint az eddigi. A kormányfő helyettese beszélt arról is, hogy a médiatörvényt és a médiaalkotmányt együtt kell kezelni és szerinte mindenképp túlzó az a hisztéria, ami elindult ezek kapcsán.

Navracsics Tibor azt is hozzátette, hogy véleménye szerint kicsit elnagyoltnak tűnik a médiatörvény és a médiahatóságot érintő alkotmány-módosítás előterjesztőinek érvelése, hogy már januárban bevezessék az új rendelkezéseket. "Ha nyugodtabb tempóban készülnek az új jogszabályok, lehet, hogy tökéletesebb lett volna a végtermék" - fogalmazott.
 

fh...nyomán

 
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-05-07 16:12:53 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ