Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2024. április. 13


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Orbán szexuális felvilágosítást tartott
 
Napi Aktuális 2011-01-14 17:34:23
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

 Az orbáni osztályfőnöki órák sora ma szexuális felvilágosítással folytatódott. A helyszín egy hotel, természetesen, nem is akármelyik, a Marriott. Az írásban illetlen asszociációkat keltő idézetek is olvashatók, ezért – az új médiatörvény szellemében – fogyasztását csak nagykorúaknak ajánljuk. Még szerencse, hogy portálunkon olvasható egy másik cikk, amely komolyan végigveszi mindazt, amit első olvasatban az Új Széchenyi Tervről tudni kell. De ez nem az. Freudi riport a potens gazdaságpolitikáról. 

 

Minden osztály életben eljön ez a pillanat. Feszeng tanár, feszeng diák, jaj, minek ez, tudjuk, amit tudni kell, a nyolcadik bésektől a colos Tomi mesélte a mosdóban, hogy megy ez, meg filmeket is láttunk rengeteget. Na de ha egyszer benn van a tanmenetben ez a téma, nincs mese. Mondjuk azt végképp nem értjük, miért kell évfolyam szintű előadást tartani, jobb volna tán szűk körben, csak az osztály, és lehetőleg külön a csajok és a srácok, mindegy.

A sokcsillagos Marriott Hotel nagytermében szorong minden értelemben a sok nebuló. Rég várt nap ez a mai, tényleg, az ofő segítőkkel érkezik az órára: a katedrán övé a középső hely, de jut szék a kistanár Molnár Ágnesnek, Cséfalvay pedellusnak, valamint Fellegi és Matolcsy tanár úrnak.

Utóbbi pattan fel elsőként, és kezd a tőle szokott vehemenciával előadásába. Már szónoklata elején különös trükkel oldja a feszültséget: gondja támad a kivetítővel, kézbe veszi a távirányítót, szava szakad a nagy igyekezetben, nyomkodja a gombokat, és emígyen szól freudit: „Közben itt verem a kis eszközömet… De még nem tartunk itt.”

Naná, hogy kitör a röhögés, Karinthy se tudna különb szitut rajzolni ennél. Maga Orbán ofő is kacag, titkon tán még a könnye is kicsordul. A decens Fellegi proff lehajtott fejjel göcög.

Ekkor derül ki számunkra, hogy a mai osztályfőnöki óra témája a szexuális felvilágosítás, ami valamely rejtélyes okból Új Széchenyi Terv néven kerül be a naplóba. A távirányítós affért követően konszolidálásról beszél Matolcsy, ráfér, annak is a szokatlan eszközeiről, meg sebezhetőségről, reménypászmáról, és arról is, hogy a hasonló méretűek közül kiemelkedünk. Direkt kuncog a sok diák, érti a virágnyelvet.
 

Grafikon kerül föl a kivetítőre, oszlopdiagram, de jó, alig vártuk már a vizualitást. „Ez a nagy zöld szivarvég azt mutatja, hogy…” Hogy mit is, arra nem emlékszünk. Ugyanis már új tábla, új kódolt szöveg a vásznon: „A két ölelkező vonalból világosan látszik, hogy beruházás nélkül nincs növekedés.”

Rég szórakoztunk ilyen jól. Mindenféle számok, adatok is elhangzanak, de a sokkhatás alatt azokat nem jegyezzük föl, meghagyjuk azokat tanult kollégánk, Kis úr elemzéséhez.

Fellegi tanár úr következik, ő elég szárazon adja elő az előadandót. Talán túlkódol, mert az olyan kifejezéseken, mint strukturális reform, mi sem találunk fogást. Egyedül a svéd modell szóösszetételen kapjuk fel a fejünket, de ez az amúgy ígéretes kép is holmi államadóság-csökkentésbe vész. Bárhogy is, irkánkba azt rögzítjük, hogy kollégái őt vélhetően nem avatták be a napi tematikába.

Amúgy is mindenki az ofőre vár. Nem hiába.

„Mielőtt elmondanám beszédemet, szeretnék mondani is valamit” – ezzel a klesszik bon mot-val nyit. Megtudjuk, hogy a politika harcokkal jár, vele ellentétben ez a bizonyos Új Széchenyi Terv a szeretetről szól, benne a barátságos arcát mutatja a tanári kar. Kapiskáljuk.
 

Szóba kerül Fellegi és Matolcsy tanár úr, de valami oly bizarr képben, melynek kibontásától elriaszt viszonylagos ártatlanságunk. Inkább csak idézzük, de előbb annyit, hogy Matolcsyt pár hete a jobb kezének nevezte osztályfőnökünk. Szóval: „A Matolcsy csak beszél, a pénzről meg a Fellegi rendelkezik, szokták ezt mondani… A mostani Széchenyi Terv és az előttem elhangzott két előadás teljesen világossá teszi önöknek, mi volt az elgondolás, miért éppen ilyen kormányzati rendszerben működtetjük a gazdaságot. Nekem nemcsak jobb kezem van, hanem bal is. Ráadásul a jobb pontosan tudja, mit csinál a bal. Ezért is állunk itt most egy egységes Széchenyi Terv koncepcióval.”

Ha ezt a biológiás Szalai Annamária hallaná! De nem hallja, nagy mák.

Alig térünk magunkhoz, már megint disznólkodik vezetőnk. Az apropót a gazdasági pályázatoknak az előző kormány általi kezelése szolgáltatja. „Ami itt uralkodott, az egy disznóól volt… Szerencse a szerencsétlenségben, tekintettel arra, hogy megfelelő körülmények között nőhettem fel, néhány disznóólat már volt módom személyesen megismerni. Ezért biztosak lehetnek abban, hogy ezzel a disznóóllal, ezzel a hodállyal is el fogunk majd bánni.”
 

Amikor ott tart az ofő, hogy „ideje komolyan venni a demokráciát”, meg hogy „a nincs más út, mint a miénk, az bizony egy antidemokratikus gondolat”, elbizonytalanodunk, s úgy hisszük, korpa keveredett a disznótematikába. De aztán hamar visszazökkenünk az eredeti kerékvágásba, hiszen olyan mondatok hangzanak el, mint hogy „aktívnak lenni szív kérdése”, „a végkielégítéseket visszavettük”, és „nem a szél fútta össze ezt a többséget, hanem kemény munka”.

Pikk-pakk, és ismét a direkt beszédé a terep. „Van valami kéjes aberráció a magyar közéletben, amely minden egyes gazdasági konferenciától azt várja, mikor ejtik ki azt a bűvös szót, hogy megszorítás. Mintha egyébként a megszorítás, az élet egészen csekély területeit leszámítva, valami nagy kéj volna.”

Hatásszünet.

Ha valaki nem értené a mondén utalást, Orbán tanár úr legényes mosollyal jelzi: tudja jól, az életnek melyik az a bizonyos kis szelete. Az osztálytól felhőtlen nevetés a jutalma.
 

Ő pedig még egy bőrt lehúz a szituról: „Miért éreznek kéjes kielégülést, amikor azt mondhatják, megszorítás? Ezen az úton, amely ennek az aberrációnak tesz eleget, nem fogunk előre jutni… Ez nem megszorítás, ez Magyarország újjászervezése.”

A végére is marad a tarsolyban markáns muníció. Ennek szexuális áthallása immár csekély; másért elgondolkodtató. „A magyar embert megöli a tétlenség. Ez a helyzet... A tétlenség a legrosszabb vonásainkat hozza elő belőlünk. Minél kevesebben dolgoznak, annál rosszabb lesz élni ebben az országban… És ez megmérgezi még a dolgozó emberek életét is.”

Az ofő természetesen nem tétlen. Szegény Széchenyit citálva kijelenti: „Tőlünk függ minden, csak akarjunk!”

Taps.

Várjuk, búcsúzóul hátha bejelenti: az eperjeskárolyos kurzusfilm, a Hídember mintájára hamarosan megalkotják a matolcsys Hídverőt. Természetesen újratöltve.

De még nem tartunk itt.

 

fn.hu...nyomán www.visszaélések.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2024-04-12 06:44:24 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ