Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2024. február. 22


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Ezreket várnak a Parlament elé
 
Napi Aktuális 2011-01-14 17:43:13
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Civilek szerveznek tüntetést péntek délutánra a Kossuth térre a magyar sajtószabadság védelmében, eddig hétezren jelezték részvételi szándékukat. A szervezők szándéka, hogy párt- és politikai ideológiától mentes civil összefogással elősegítsék a médiatörvény alkotmányos felülvizsgálatát.

 

A tüntetés résztvevői szimbolikusan a Parlament bejáratára szegezik kiáltványukat, amelyet eddig már több ezren írtak alá. A kiáltvány aláírói a médiatörvények alkotmányosságának vizsgálatát, illetve módosítását, a szakmai szervezetek képviseletét a médiaszabályozás átalakításában, a médiahatóság és a médiatestületek politikai függetlenségének biztosítását, és az önkényesen kiszabható és aránytalan büntetések lehetőségének eltörlését követelik.

A civilek ezen kívül szorgalmazzák a törvény által védett magántitkok és az újságírók bizalmas forrásainak tiszteletben tartását, a közszolgálati hírszerkesztőségek függetlenségének helyreállítását, a szakmai, valamint a szólásszabadságot, illetve más emberi és politikai jogokat védő szervezetek bevonását a Közszolgálati Kódex kialakításába.

A szervezők arra kérik a politikusokat, hogy ne vegyenek részt a tüntetésen, hanem a parlamentben végezzék munkájukat. Az este hatkor kezdődő demonstráció műsorvezetője Bakács Tibor lesz, a kiáltványt Gryllus Dorka olvassa fel, a tiltakozó tüntetésen fellép Bródy János és Busa Pista, aki az Irie Maffia együttes tagjaként vált ismertté.

Az eseményre a Facebookon [1] eddig csaknem hétezren jelentkeztek, szimpátiájukról pedig több mint hetvenezren biztosították a kezdeményezést. A bécsi magyar nagykövetség előtt kilenc osztrák sajtószervezet és sajtóorgánum tart szimpátiatüntetést a budapesti demonstrációval egy időben.

A december végén elfogadott médiatörvény ellen mások mellett a bécsi központú Nemzetközi Sajtóintézet, a párizsi Újságírók Határok Nélkül, az osztrák újságírók szakszervezete és a Greenpeace is tiltakozott.

 

fh...nyomán ....www.visszaélések.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2024-02-20 09:51:48 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ