Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. június. 24


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Botrányos Orbán beszéd - Kioktatta Európát
 
Napi Aktuális 2011-01-20 05:39:01
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

A magyar miniszterelnök szerdán az Európai Parlament plenáris ülésén tartott beszámolót a soros elnökségünk előtt álló feladatokról. Lesz roma stratégia, energiapolitika, bővítés, ígérte Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök beszédét félbeszakították.

 

 

- Orbán Viktor kész a médiatörvény megváltoztatására, jelentette be az Európai Parlamentben.
- A magyar miniszterelnök szerdán délelőtt az Európai Parlament képviselői előtt beszélt az EU előtt álló feladatokról.
- Romapolitika, bővítési optimizmus visszahozása, az energiapolitika továbbá az adósság leküzdés a főbb célok.

12:56: Bennünket semmilyen belpolitikai támadás nem fog eltéríteni attól, hogy sikeres elnökségünk legyen - mondta Orbán.

12:52: Hogy gondolják önök? - Orbán kioktat.

12:50: Tárgyszerű vitát kér a médiatörvényről és szerinte a német médiatörvény semmi esetre sem demokratikusabb mint a magyar. Nem lehet sértegetni egy nemzetet, mondja, a bekiabálások miatt megakadt a beszéd.

12:49: A titkosszolgálatokat politikai célokra használták, a rendőrséget békés polgárok ellen vetették be, amelyek ellen ma eljárások zajlanak, ezeket nem kifogásolták, mondja Orbán.

12:48: Az internet korában nem lehet elnyomni a véleményt. A választásokat a kontrollálatlan interneten és a Facebookon nyertük meg, mondta, majd hozzátette: meg van döbbenve, hogy mennyire a múltban élnek a felszólalók.

12:47: Akceptálja, hogy a magyar elnökséget nem a bemutatott program hanem az elvégzett munka alapján ítélik meg.

12:45: Szerinte sok ember tárgyi tévedésben van a magyar médiatörvény és a magyar demokrácia ügyében. Orbán berekedt. A kiegyensúlyozatlanságot szerinte nem lehet szankcionálni. Félrevezették őket, mondta.

12:44: Orbáné a szó, kicsit karcos a hangja. Tiszteletben fogja tartani az időt, de nem tud egy percben válaszolni.

12:40: Az EP elnöke csendet kér, mert nagy a zsivaj.

12:36 Spontán hozzászólók a sajtószabadságot védik, a sajtószabadságnak léteznie kell.


Orbán Viktor és José Manuel Barroso (Facebook)

12:32: Tőkés László szerint a rendszerváltás környékén a magyar forradalmárokat kárhoztatták, most is hasonló dolog történik.

12:27 Ernst Strasser szerint a kereszténység az alap pillére az európai fellépésnek. 2002-re emlékezteti a mostani hangnem.

12:22: Jörg Leichtfried szerint Orbánt megvédték a barátai. Az ország a totalitárius felé mozdul el, hogy érzi most magát, kérdezi.

12:21: A roma startégia kialakításában Járóka Lívia sok szerencsét kívánt Orbánnak.

12:15: Valódi diszkrimináció a médiatörvény, amely Damoklész kardjaként lebeg a nem kedvelt sajtótermékek fölött, hangzik el a Juan Fernando López Aguilar beszéde közben.

12:10: Marielle De Sarnez Alde szerint magyarországi nacionalizmus aggasztó, de Magyarországon más európai értékeket is sértenek, a szabadsággyilkos jogszabálynak nevezte a médiatörvényt.

12:08: Herczog Edit szocialista képviselő szerint Magyarországon, tavaly többen fagytak meg lakásban mint az utcán.


Monika Flasikova Benova
12:02: Monika Flasikova nem tudja, hogy Orbán európaisága hol kezdődik, és hol végződik. Reméli, hogy Orbán európaisága tovább fejlődik. Orbánnal összemosolyognak.

11:59: Werner Langen a néppártól Schulzot ekézi, hogy miért nem veszi észre az észak-rajna-vesztfáliai médiatörvényben benne van a médiahatóság és más paragrafusok is.

11:56: Szegedi Csanád, a Jobbik képviselője érthetetlen módon a szlovák nyelvtörvényről kezd el beszélni na és persze a cigánybűnözésről és arról, hogy Gyurcsány Ferenc miért nincs még börtönben.

11:55: Orbán Viktor egyre meggyötörtebb fejet vág.

11:54: Jaroslav Paska szerint nem szőnyegekre, hanem falvédőkre lett volna szükség.

11:40: Morvai Krisztina a függetlenek nevében beszél. Mint mondja 56-ban Magyarország szembe szállt, most ugyanez a helyzet, de a globális nagytőke ellen kell szembeszállnia. Emberközpontú és igazságközpontú gondolkodásra van szükség.

11:37: Az egyesült baloldal, Lothar Bisky szerint nem a belpolitikába való beavatkozás a médiatörvény kritikája, ugyanakkor a médiatanáccsal a sajtót akarják ellenőrizni. Ugyanakkor más országokkal kapcsolatban is van a médiában beszélni való.

11:34: Bokros Lajos Radnóti idézettel igazolja, hogy Magyarország méltó az elnökségre, de szerinte 9 olyan törvény van, amely miatt a magyar kormány kérdéses, hogy méltó-e rá.

11:32: Erős európának olyannak kell lennie, amely hihető. Hogyan fogunk így Likasenkoval vagy Kínával tárgyalni. Európa éppen a totalizmussal szemben nőtt ki, amelynek alapja a szólás szabadsága, mondta Cohn-Bendit. Ezt Orbán úr, 20 éve még tudta. Hiányolja, hogy nem szólt a tunéziaiak érdekében.

11:30: A zöldek képviselője, Daniel Cohn-Bendit szereti Magyarországot. Sírt, amikor 56-ban a szovjet beavatkozás történt Budapesten. Számára többször is Orbán volt az az ember, akit tisztelni kell, de ma már Orbán szerinte olyan úton jár, hogy európai Chavez legyen, populista váljon önből, mondta Orbánnak. Kiegyensúlyozott információ nem létezik, jelenti ki.

11:27: A magyar médiatörvény elefánt a porcelánboltban, mondja a liberális képviselő, aki szerint a szlovák nyelvtörvény nem létezhetne egymás nélkül. Máraira hivatkozik, aki szerint ilyen körülmények között nem jöhetett volna létre például az Egy polgár vallomásai.

11:25: Az európai liberálisok támogatják a magyar elnökség prioritásait. A top prioritás az igazi gazdasági kormányzás létrehozása. Adó unióra van szükség, mondja a képviselő.

11:24: Schulz felszólította Orbánt, hogy vonja vissza a médiatörvényt, és nyújtson be egy jobbat.

stop.hu...nyomán

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-06-14 06:55:26 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ