Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Elérte az uniót Hellerék panaszkodása
 
Napi Aktuális 2011-01-26 17:27:01
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Az Európai Bizottsághoz fordultak a német filozófusok a hazai filozófiai pályázati botrány miatt. Szerintük lapunk uszít az érintett tudósok ellen, és a liberális szót úgy használja, hogy az a „hazátlan – kozmopolita zsidó értelmiségi” jelentését hordozza. Jürgen Habermas és köre a jelenlegi kormányt nacionalistának nevezi, amely visszaél hatalmával. Szerintük Vajda Mihály és Heller Ágnes politikai üldözésnek van kitéve Magyarországon.
 

 

Hamar célt ért Heller Ágnes és Vajda Mihály angol, illetve német nyelvű segélykérése. Jürgen Habermas, a korábban a marxizmussal foglalkozó elismert filozófus és Julian Nida-Rümelin, a volt kulturális szövetségi államminiszter, jelenleg a Német Filozófiai Társaság elnöke aggódik magyar kollégáik sorsáért. A német tudósok a Süddeutsche Zeitungban megjelent, magyarul a Galamus.hu-n olvasható nyílt levelükben azt állítják, Hellerék politikai üldöztetésnek vannak kitéve hazánkban, és az elszámoltatást összefüggésbe hozzák azzal, hogy az érintett filozófusok korábban kritizálták az új médiatörvényt és az alkotmányozást.

Azt írják: „A konfliktus középpontjában Heller Ágnes, Vajda Mihály és Radnóti Sándor áll, akik Orbán miniszterelnököt a kérdéses médiatörvény bevezetése miatt nyíltan kritizálták. Hellert és Vajdát már a kommunista uralom alatt is disszidensként üldözték. A mostani nacionalista kormány alatt, amely a kétharmados parlamenti többségét az alkotmánnyal való visszaélésre használja, újra politikai üldöztetésnek vannak kitéve.”

mno...  www.visszaélések.hu

 

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ