Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Több százmilliós visszaélések a magyar úszóknál
 
Napi Aktuális 2011-02-03 13:17:35
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

A magyar kormány 400 millió forinttal támogatta a 2010-es úszó Európa-bajnokságot, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ennek felhasználásában azonban számtalan szabálytalanságot állapított meg.

 

A 2010. évi Úszó, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Európa-bajnokságot Magyarország és a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) rendezte, amit a kormány központi költségvetési forrásból közvetlenül 400 millió, közvetett módon pedig további 442 millió forinttal támogatott. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) megvizsgálta ennek az összegnek a felhasználását, és szabálytalanságokat állapított meg.

A szervezet vizsgálata alapján a MÚSZ főtitkára a támogatási szerződés megkötése előtt megalapozatlan költségvetést nyújtott be az Önkormányzati Minisztériumnak, melyben az Európa-bajnokság költségeit harminc százalékkal magasabbra tervezte a szükségesnél. Így közel 350 millió forinttal lépte túl a reális értéket.

A KEHI az ellenőrzés során talált egyéb szabálytalanságokat is: a MÚSZ közbeszerzési eljárás nélkül, illetve jogszerűtlenül lefolytatott közbeszerzést követően kötött szerződéseket, indokolatlanul akart egyes költségeket elszámolni, az alkalmatottak után pedig nem tett eleget bejelentési és járulékfizetési kötelezettségének sem, a be nem fizetett járulék összege 20 millióra rúg.

Ezek mellett Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke, LEN alelnökként napidíjat vett fel az kontinensviadal ideje alatt., holott a honi szövetség elnökeként hivatalból részt kellett vennie az eseményen. A KEHI szerint az is furcsa, hogy a szövetség főtitkára feladatait az erre vonatkozó szerződés szerint ingyenesen látja el, a tulajdonában álló Bt-n keresztül mégis több tíz millió forintos díjazásban részesült.

A KEHI megállapításai alapján a 400 milliós állami támogatásból a MÚSZ mintegy 120 millió forintra nem lett volna jogosult, további 60 millió forintot pedig jogszabálysértő módon használt fel. A vizsgálat emellett több mint 130 millió Ft összegű jogszabálysértő forrás-felhasználást tárt fel.

hvg.hu nyomán

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ