Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Luxuszsaruk 1 milliárdért
 
Napi Aktuális 2011-02-07 13:30:54
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Darabonként 720 ezer az új motorosruha, egy motor 6 millió, egy kisbusz 14 millió forint

 

Az ilyen beszerzésekkel foglalkozó civil szervezetek szerint egyáltalán nem ellenőrizhető, mikor indokolt nemzetbiztonsági okok miatt mellőzni a közbeszerzést, és mikor nem.

– Még azoknak a cégeknek a listája sem nyilvános, amelyektől ilyenkor vásárolhatnak a kormányzati hivatalok, minisztériumok, így aligha lehet ellenőrizni, hogy tényleg biztonsági érdek fűződik-e a pályáztatás mellőzéséhez – magyarázta Földes Ádám, a Transparency International nevű civil szervezet magyarországi vezetője. Szerinte ilyen esetben csak a parlamenti bizottságban ülő politikusokon múlik, mennyire „kérdeznek bele" az egyes beszerzésekbe, de sokszor előttük sem világos, pontosan milyen vásárlásra adnak engedélyt.

– Ilyenkor a vásárlásokat nem csomagban, hanem egyesével kellene kezelni – magyarázták lapunknak a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű civil szervezet illetékesei. Így a döntéshozók az egyes tételek kapcsán dönthetnének arról, hogy például a motorosruhák megvásárlásánál tényleg nemzetbiztonsági érdek fűződik a pályáztatás megkerüléséhez, vagy sem.

A Blikk megkereste a Belügyminisztérium sajtóosztályát is, hogy válaszoljanak az egymilliárdos beszerzéssel kapcsolatos kérdéseinkre, például hogy mi indokolta pontosan a pályáztatás mellőzését, de tőlük lapzártánkig nem kaptunk választ.

Erdélyi S. Péter

 

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ