Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Csipak Péter A Zeppelin-hotel és az V. kerület
 
Napi Aktuális 2011-02-10 11:29:36
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

A K-Monitor megkapta az V. kerületi önkormányzattól a Zeppelin-hotelként illetve "Új városközpontként" elhíresült beruházásra kötött megállapodás dokumentumait.

A Csipak Acquisitions érdekeltségi körébe tartozó Immobilia Real Estate Development Kft. és az V. kerület között 2010. október 28-án létrejött szerződés szerint a Belváros főutcájában álló öt lebontásra ítélt ház helyére szállodát, irodákat, mélygarázst és boltokat építenének. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) nem támogatja a terveket, a Központi Építészeti-Műszaki Tervtanács ellenben igen. A Közigazgatási Hivatal által kiadott elvi építési engedély hatására - amely az 50 méter helyett átlagosan 30 méter magas épület felhúzását engedélyezi - Csipakék már csak három ház (Bécsi utca 6., 8. és 10.) lebontását kérvényezték. A megváltozott tervek benyújtását egyelőre nem kérte az önkormányzat. 

 

Erre reagálva Tarlós István főpolgármester építészei Rogán Antal kerületi polgármestertől azt várják, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően kérje be a beruházás új terveit és annak fényében döntsön majd ismét. A KÖH állásfoglalása nyomán Belváros-Lipótváros Önkormányzata egyelőre nem adta ki a bontási engedélyt. Csipak Péter elmondása szerint az önkormányzat továbbra is támogatja az Új városközpont megépülését.

 

A dokumentumokat megtekinthetik a:                                                                                                       http://k-monitor.hu/hirek/magyar-hirek/a-zeppelin-hotel-es-a-v-kerulet

 
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ