Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2024. április. 13


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Máv Informatika: eljárás újabb személyek ellen
 
Napi Aktuális 2011-02-13 07:31:23
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Újabb három személy ellen folytat eljárást a MÁV Informatika Zrt.-nél indított nyomozásban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi főosztálya jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, valamint orgazdaság miatt.

 

Így már nyolc személyre terjed ki a vizsgálat: köztük van a társaság korábbi vezérigazgatója, de olyan személyek is a rendőrség látókörébe kerültek, akik jelenleg is a MÁV Informatika munkavállalói. A BRFK 2009 novemberében indított nyomozást a MÁV Informatikánál Hónig Péter korábbi közlekedési miniszter feljelentése alapján. 

A tárcavezető szerint ugyanis a társaság volt vezérigazgatója döntéseivel, humánpolitikájával, valamint a gazdálkodással jelentős kárt okozott a vállalatnak. A nyomozás alatt tavaly februárban házkutatást is tartottak a MÁV Informatikánál, és gyanúsítottként hallgatták ki a korábbi vezérigazgatót és a cégvezetőket.

Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője közölte, a nyomozás alatt eddig több tíz millió forint értékű kárt állapítottak meg. A hűtlen kezelés egyrészt arra irányul, hogy a gyanúsítottak fiktív üzleti céllal szerveztek a cég költségén külföldi utakat. Aki pedig azokon részt vett, az a nyomozati eljárás szerint orgazdának számít. A nyomozók emellett vizsgálják a valóságtartalmát mintegy húsz nagy értékű szerződésnek, amelyeket a korábbi cégvezetés több tíz millió forint értékben kötött.

magyarhírlap.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2024-04-12 06:44:24 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ