Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Folytatódik a Papcsák-saga
 
Napi Aktuális 2011-02-24 02:05:50
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

További furcsa zuglói tanácsadói szerződéseket is megszellőztetett blogjában Várnai László, az LMP helyi képviselője. Viszonyításképpen azt is közli, hogy a korábban elszámoltatási kormánybiztosként ténykedő Papcsák Ferenc vezette önkormányzat havi kétmilliót költ jogi tanácsadásra, és évi két milliót az összes iskolájában tartott drogprevenciós felvilágosításra.

 

Négy ügyvédi irodával is kötött szerződést a zuglói önkormányzat miközben van saját jogi osztálya – írja mai bejegyzésében Várnai László, az LMP helyi képviselője. A szerződések értelmében az önkormányzat havonta kétmillió forint plusz Áfát fizet ki a jogászok szolgáltatásáért. Beszámoltunk róla: a korábban elszámoltatási kormánybiztosként ténykedő Papcsák Ferenc vezette zuglói önkormányzat tanácsadásokért több mint nyolcvanmillió forintot fizet ki. A hvg.hu szerint többek közt rokonoknak és hű embereknek. Az előző polgármester, a szabad demokrata Weinek Leonárd egyébként éppen két – összesen húszmillió forint értékű – tanácsadói szerződés miatt lett gyanúsított hűtlen kezelés miatt.

Várnai mai blogbejegyzésében azt írta, hogy viszonyítási alap lehet az összesen 85 milliós tanácsadói szerződésekhez, hogy a zuglói művelődési ház és hálózata üzemeltetése 24 fővel, 2011-es költségvetés szerint 110 millió forint. Az önkormányzat havi kétmilliót költ jogi tanácsadásra, és évi két milliót az összes iskolájában tartott drogprevenciós felvilágosításra.

Néhány további szerződés: Pacsák személyi titkára Tildy Balázs néhány hónapra havi 300 ezer forintot kap összesen 1.5 millió forint értékben. Ferdinandy Katalin testvérvárosi kapcsolatok ápolására januárban és februárban havi 182 ezer forintban részesül havonta. Várnai megjegyzi: Ferdinandy alpolgármester testvére már évek óta csinálja ezt a munkát az önkormányzatban, az ott dolgozók szerint igen profin építve, szervezve a kapcsolatokat.

 

Szerződés alapján négy hónap időtartamra Dr. Kun Miklósnak összesen 1,6 millió, Német Edina Lindának egymillió Kassai Ildikónak 1,4 millió forint jár. Ők a Polgárosodás Modernkori Kutató Központ megalapításában közreműködnek (Várnai nem érti hogy ennek mi köze Zuglóhoz) és konferencia sorozatot csinálnak. Meghökkentő módon egy ügyvédi iroda végzi a kerület oktatási intézményeinek racionalizálási célú felmérését 7 millió 800 ezer forint plusz Áfa értékben. 
Várnai szerint a szerződések nagy számát látva a Pénzügyi Bizottság több tagja kérte, hogy az önkormányzathoz hasonlóan Vagyonkezelő és az Eszközkezelő Zrt. által kötött szerződéseket is hozzák nyilvánosságra. Ezt a testületi ülésen a Fidesz –KDNP-s képviselők „tartózkodó” szavazatai megakadályozták. Várnai szerint ezt nem fogják hagyni, és ha kell jogi eszközökkel fogják kikényszeríteni, hogy az állampolgárok megismerhessék a közpénzen kötött szerződéseket.

168 óra online.hu

„A kerület lakóinak joguk van tudni mire költik az adóforintjaikat. Ezért február 20-án írásban kértem, hogy a szerződésekről nyilatkozhassak a Zuglói Újságban, vagy a listát az újságban és a honlapon hozzák nyilvánosságra” – írja az LMP-s képviselő. A szerkesztőtől azt a választ kapta, hogy erre csak fizetett hirdetésben van mód. „Mint elmondta, erre föntről kapott utasítást” – írja Várnai.

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ