Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Papcsákot megvédi az MTV?
 
Napi Aktuális 2011-03-07 17:37:44
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Az LMP szerint a köztelevízió egyoldalúan tájékoztat a gyanús zuglói szerződésekről, védelmébe véve a fideszes Papcsák Ferenc polgármestert, kirekesztve az LMP-t a megszólalás lehetőségéből.

 

A gyanús zuglói szerződésekkel kapcsolatos tények objektív bemutatásra kéri – immár harmadszor is levélben - az MTV vezetőit,illetve szerkesztőit Várnai László, az LMP XIV. kerületi önkormányzati képviselője. Mint arról beszámoltunk, ő az, aki a nyilvánosság előtt feltárta Papcsák Ferenc fideszes polgármester, volt elszámoltatási kormánybiztos által mintegy nyolcvanmillió forintért megkötött megbízási szerződéseket volt fideszes képviselőkkel, a kormánypárthoz közelálló személyekkel és cégekkel.

Papcsák mindezt közleményben utasította vissza, mondván: a balliberális sajtótámadás kísérlet arra, hogy megnehezítsék a zuglói elszámoltatást.

Várnai László lapunkhoz eljuttatott nyílt levelében azt írja: „Szerettem volna az MTV-ben objektíven bemutatni azokat a szerződéseket, és elmondani milyen okokból kritizáljuk őket. Bár az ügy bejárta az országos sajtót, az MTV nem adott lehetőséget megszólalni”. Ennek ellenére és a nem elhangzott tényekre aztán a közszolgálati csatornán csütörtökön Papcsák Ferencnek volt alkalma volt reagálni. Sőt ennél többet is mondott, tényként közölte, hogy a képviselő SZDSZ-es, illetve az volt. Várnai szerint ez hamis állítás és ezzel a polgármester, s mindenki, aki a helyi politikában részt vett az elmúlt évtizedben, tisztában van. „Meg hát mi köze is lenne ennek az új szerződésekhez?” – teszi fel a kérdést a képviselő

Az LMP-s képviselő ellen vádként felhozott saját, 2008-as könyvtámogatásával kapcsolatban úgy fogalmaz: „azt annak idején minden fidesz képviselő is megszavazta, hiszen egy nyílt pályázat tucatnyi nyertese között voltam, a könyv amúgy 2008-ban az NKA kétnyelvű fotóalbum pályázatán is a kevés támogatandóak között szerepelt”.

A képviselő szerint Papcsákék „legviccesebb” vádja, hogy Weinek Leó volt szabad demokrata, majd független polgármester barátja. Egyúttal emlékeztet arra: „a 2008-as év a (…) polgármester plázaépítési tervei elleni csatározással telt”.

Az LMP-s politikus az MTV eljárásával kapcsolatban felhívja a figyelmet arra: „a cél máris sikerült , hisz én védekezem, cáfolok - addig sem beszélünk a szerződésekről, a vagyonkezelőről, a többiről”. Hozzáteszi: az MTV-hez is elküldött szerződésekből tisztán látszik, hogy azok mind 2011 októbere, tehát Papcsák Ferenc volt kormánybiztos polgármesterré választása után köttettek.

Várnai László levelében újfent arra kéri az MTV-t, adjon alkalmat, „hogy mindkét fél meghallgattassék, hogy elmondjam a tényeket, cáfoljam a hamis állításokat, ahogy a polgármester úr is megtehette – tekintettel az objektív tájékoztatásra”.
 

nol.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ