Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Lázár megfosztaná képviselőtársait a lakhatási támogatástól
 
Napi Aktuális 2011-03-09 17:51:29
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Király András
2011. március 9., szerda 15:02 

A képviselők mindenféle juttatásait ért számtalan bírálatra reagálva Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerdán módosító javaslatot nyújtott be "az országgyűlési képviselők javadalmazásáról" szóló 1990. évi LVI. törvényhez. A módosító indítványt itt olvashatja (.pdf) [1].

A javaslat szerint az a képviselő, aki Budapesten, egyéni választókerületében vagy abban a megyében, ahol területi listán megválasztották, ingatlant tulajdonol, nem lenne jogosult lakhatási támogatásra. Ezzel jó eséllyel semelyik képviselőnek se járna lakhatási támogatás, bár azért trükközésre marad még lehetőség - ha valakinek nincs budapesti lakása, és választókerületében vagy megyéjében sincs lakása, még mindig jogosult marad a támogatásra.

Lázár indoklása szerint 1990-ben még alapvetően azzal a szándékkal született a törvény, hogy biztosítsa a képviselők függetlenségét, befolyásolhatatlanságát és kiszámítható életét, de az azóta eltelt időben több ponton átalakult a rendszer, ami így átláthatatlanná vált.

A képviselők lakhatási támogatás mellett költségtérítésre is jogosultak, az elmúlt években több botrány is adódott abból, hogy olyanok is felvették a lakhatási támogatást, akik rendelkeztek - esetenként több - lakóingatlannal is. A költségtérítések ügye még vitatottabb, mivel a képviselők gyakorlatilag elszámolás nélkül juthatnak szabadon felhasználható pénzekhez. Legutóbb Miskolc fideszes alpolgármestere, egyben a Fidesz parlamenti képviselője, Zsiga Marcell keveredett költségtérítési botrányba [2], ő, jogosulatlanul, az önkormányzattól és a parlamenttől is felvette a támogatást.
 

index.hu

 
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ