Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2023. november. 30


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Júniustól biztos állása lesz Orbán programszervezőjének
 
Napi Aktuális 2011-04-05 12:46:16
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

A Fidesz ellenzékben az ördögtől valónak tartotta, hogy az állami szférában megbízási szerződéssel dolgoztassanak munkatársakkal, most viszont Orbán Viktor kormánya is előszeretettel él ezzel a lehetőséggel.

Júniustól azonban a kormányfő programszervezője már nem fog ebbe a körbe tartozni, tájékoztatta a STOP-ot a kormányfő szóvivője átszervezésekkel magyarázva Benkő Szilárd ilyen jellegű megbízását.

 

 

Megbízási szerződéssel dolgoztat a Miniszterelnökség nyilvánvalóan főállásában dolgozó munkatársakat, derült ki azután, hogy a STOP kérésére a Miniszterelnökség közzétette, milyen szerződéseket kötöttek a kormányváltás óta. A legszembetűnőbb Benkő Silárd megbízási szerződtetése volt, hiszen ő tavaly június 15-ével került a kormányfői stábba, feladata pedig a közzétett adatok szerint "a Miniszterelnökség vezető tisztségviselőinek részvételével lebonyolított események, rendezvények, szakmai programok teljes körű előkészítése, szervezése és a lebonyolításban való közreműködés, kapcsolattartás a helyszíni szervezőkkel, hatóságokkal, háttéranyagok elkészítése." 

A miniszterelnöki stáb bemutatásakor pedig Szijjártó Péter szóvivő mint a kormányfő szervezési stábjának vezetőjét mutatta be. Benkő csaknem egyévi munkájáért bruttó 12 millió 117 ezer 550 forintot kapott, vagyis a bruttó fizetése havonta nagyjából egymillió forintra rúg. Megkerestük a Miniszterelnökséget azt tudakolva, mi indokolja hogy a Miniszterelnökség egyik legfontosabb posztján dolgozó munkatárs nem kormánytisztviselő, hanem megbízási szerződése van. Szijjártó Péter a miniszterelnök szóvivője írásban reagált, melyben átszervezés okokkal magyarázta a helyzetet.

"A Miniszterelnöki Hivatal jogutódja a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, melyről a Miniszterelnökség teljes leválása épp most fejeződik be. Eközben a Miniszterelnökséghez több új feladat is került (kegyeleti bizottság, kitüntetési ügyek, állami protokoll stb.). Az átalakulás lezárultával és a feladatok véglegessé válásával többek között Benkő Szilárd státusza is megváltozik. Megbízási szerződésének lejárta után állományba kerül" - írta Szijjártó Péter a STOP-nak.

A Fidesz ellenzéki pártként egyébként még az ördögtől valónak tartotta a megbízási szerződéssel való foglalkoztatást. Répássy Róbert csaknem hat évvel ezelőtt feljelentést is tett az akkori Miniszterelnöki Hivatal megbízási szerződései miatt. Kifogásolta ugyanis, hogy megbízási szerződésnek álcázott foglakoztatás zajlik a kancellárián, mert olyan feladartok ellátói kaptak szerződéseket, akik munkaviszony szerűen dolgoztak. Most azonban, mint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára nem kapacitálja a megbízási szerződések mellőzését, hiszen saját tárcájánál, de az egész kormányzatban is divat megbízási szerződéssel foglalkoztatni a munkatársakat.

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2023-11-27 07:36:16 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ