Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2023. november. 30


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Kellenek a terepjárók a terrorelhárítóknak
 
Napi Aktuális 2011-04-08 02:13:56
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

A Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetője visszautasította a szervezetét ért vádakat, majd úgy fogalmazott: szerinte az, hogy a közelmúltban a feladataikra leginkább alkalmas Audi típusú terepjárót szereztek be nem luxus, hanem szakmai döntés volt.

 

Hajdu János, a TEK főigazgatója közleményében hangsúlyozza: munkájukról az elmúlt napokban valótlan állítások jelentek meg a sajtóban, ezek nagy része szerinte "nyilvánvaló politikai célzattal" született, amivel azonban - mint fogalmaz - külön nem kíván foglalkozni. (A Blikk szombati számában számolt be arról, hogy a Terrorelhárítási Központ a napokban több Audi Q7 típusú luxusautót is kapott a veszélyes bűnözők elleni harcához.)

A TEK vezetője szerint a közelmúltban beszerzett Audi típusú terepjáró a feladataikra leginkább alkalmas jármű, amelyet egy 2010-es rendőri pályázat alapján választottak ki. Hajdu János szerint a gépkocsit nem a szervezet vezetői, hanem a bevetési állomány használja, így a kommandósok "tekintélyes mennyiségű" felszerelésükkel épségben és gyorsan juthatnak el egy-egy akció helyszínére.

A központ főigazgatója arra is felhívta a figyelmet, hogy a környező országok hasonló egységei is ugyanilyen kategóriájú autókat használnak. Hozzátette: "ez nem kényelem és nem luxus kérdése, ez szakmai kérdés".
 

A Terrorelhárítási Központ vezetője közleményében visszautasította Bajusz Ferenc rendőr őrnagynak a Facebook közösségi portálon kifejtett és a magyar sajtóban több helyen idézett állításait is, amelyek szerinte "durván és igazságtalanul" sértik több száz, az életét rendszeresen kockára tevő kollégáját. Bajusz Ferenc oldalán - Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett levelében - "vérlázítónak" nevezi, hogy miközben az általa "semmirekellő társaságként" emlegetett TEK "Q7-es Audikkal furikázik", addig a "végeken" semmire sincs pénze a rendőrségnek.

fn.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2023-11-27 07:36:16 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ