Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2023. november. 30


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 A Makovecz-akadémia pénz mellett hatalmat is kap
 
Napi Aktuális 2011-04-12 04:21:29
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

A Magyar Tudományos Akadémiával egyenlő súlyú intézménnyé alakítja a kormány Makovecz Imre magánszervezetét. Hivatalosnak tetsző neve ellenére civilszervezetként működő Magyar Művészeti Akadémia köztestületté alakul, miután a Fidesz beleírta őket az alkotmányba is. Az évi százmillióval megtámogatott intézmény hamarosan beköltözhet az állami támogatásból felújított Vigadóba

 

Újabb szerencse érte Makovecz Imre magánakadémiáját. Nem sokkal azután, hogy kiderült: a jobboldali művészek által alapított Magyar Művészeti Akadémiát [1] (MMA) név szerint beleírják az alkotmányba [2], most megtudták azt is, hogy a kormány a civilszervezetet köztestületté alakítja, és évi százmillió forinttal is megjutalmazza [3]. A váratlanul hivatalossá lett szervezet feladata lesz, hogy állásfoglalásokat tegyen közzé a magyar művészetről, és nyilatkozatokban mutasson irányt az alkotóknak.

A kormány és a szakmai képviselők számára készülő dokumentumaikat pedig nyugodt körülmények közt fogalmazhatják majd. Az MMA-nak ugyanis a frissen felújított Vigadó reprezentatív tereiben ígértek irodákat és tanácstermeket.

Makovecz Imre SárospatakonMakovecz Imre civilszervezetének mostani gyors karrierje annak fényében meglepő, hogy az MMA-t 19 éve alapították. Ráadásul vele párhuzamosan az állam létrehozott egy ugyanilyen funkciójú, hivatalos szervezetet is. A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) szintén 1992-ben jegyeztette be a Széchenyi Művészeti és Irodalmi Akadémiát (SzIMA). Bár a szervezet a kultúra minden résztvevője számára nyitott volt, a jobboldali elkötelezettségű művészek inkább saját szervezetet alapítottak maguknak. A Makovecz-akadémiát a korabeli sajtó egyébként ellenszervezetként említi.
index.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2023-11-27 07:36:16 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ