Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 750 ezer forint állami támogatáshoz jutott csalással a volt alpolgármester
 
Napi Aktuális 2011-05-11 03:40:42
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

A vádlott valótlan tartalmú - a tényleges 32 résztvevő helyett 65 nevet tartalmazó - jelenléti ívvel igazolta a szerződésben foglalt vállalást, így jogosulatlanul jutott hozzá az állami támogatáshoz.

 

Csalással jutott csaknem 750 ezer forint állami támogatáshoz Homokszentgyörgy korábbi alpolgármestere; a 27 éves férfi ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Városi Ügyészség.

A vádlott valótlan tartalmú - a tényleges 32 résztvevő helyett 65 nevet tartalmazó - jelenléti ívvel igazolta a szerződésben foglalt vállalást, így jogosulatlanul jutott hozzá az állami támogatáshoz. A somogyi község 2009-ben csaknem egymillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el ingyenes ismeretterjesztő órákra a Miniszterelnöki Hivatal által kiírt Az információs társadalom és tudásalapú gazdaság fejlesztése, az elektronikus közszolgáltatások megvalósítása elnevezésű pályázaton.

A pályázattal kapcsolatos teendők ellátásával a faluban 2006 és 2010 között alpolgármesteri tisztséget betöltő vádlottat bízták meg, mivel eTanácsadó képesítéssel rendelkezett. Az órákra a szerződésben vállalt száz résztvevő helyett mindössze tízen jelentkeztek, ezért a vádlott megkérte az önkormányzat dolgozóit és az önkormányzat alkalmazásában álló közmunkásokat - összesen 22 embert -, hogy ők is vegyenek részt az órákon.

Az órákon való jelenlétet igazoló további 33 aláírásra a művelődési házban internetező fiatalokat megtévesztve - azt állította, hogy a későbbiekben megtartandó ingyenes ismeretterjesztő órákra szóló jelentkezési lapokat írnak alá -, valamint egy helyi vegyesboltban a vásárlókat megkérve tett szert.

(MTI)

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ