Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Bírság a jegybanknak: mi derült ki?
 
Napi Aktuális 2011-05-12 07:01:38
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

500 ezer forint bírságot szabott ki a Közbeszerzési Döntőbizottság a Magyar Nemzeti Bankra, mert az az indoklás szerint több ponton is megsértette a közbeszerzésekről szóló törvényt a "Kommunikációs ügynökségi szolgáltatásokra" kiírt eljárásával.

 

A Közbeszerzési Döntőbizottság honlapján elérhető, május 6-án hozott határozata szerint a pályázatban az MNB kommunikációs szervezeti egysége "Kommunikációs ügynökségi szolgáltatásokra" olyan szerződött partnert keresett, amely rendezvényszervezési és reklámügynökségi szolgáltatások végzésével támogatná e szervezeti egység munkáját.

A Közbeszerzési Döntőbizottság döntésének hosszas indoklásából kiderül: a jegybank által a közbeszerzési eljárás formájául választott "tárgyalásos eljárást" ebben az esetben nem lehetett volna elindítani. A döntőbizottság szerint a részajánlattételi lehetőség kizárása törvénysértő volt, valamint ellentmondásosnak bizonyultak a közbeszerzési eljáráson való indulás pénzügyi-gazdasági feltételei, egyúttal túlzóak voltak az indulás minimumfeltételei, és az alkalmassági feltételek sem voltak egyértelműek. Emellett az ajánlattevő cégek szakembereitől a jegybank által megkívánt gyakorlati időt túlzottnak ítélte a döntőbizottság.

A döntőbizottság a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján úgy ítélte meg, hogy megalapozott következtetés nem vonható le azzal kapcsolatban, hogy az ajánlatkérő MNB-nél ki a felelős a jogsértésekért, így személyi bírságot nem szabott ki. A döntőbizottság a bírság összegének meghatározásakor figyelembe vette a jogsértés súlyát, a közbeszerzés tárgyát.

Járai Zsigmond, az MNB felügyelő bizottságának (fb) elnöke április 4-én elmondta: a felügyelőbizottság szerint számos szabálytalanság, visszaélések gyanúja, valamint összeférhetetlenség merült fel az MNB gazdálkodásával és egyes szerződéseivel kapcsolatban; jogszerűtlennek tartott megoldások fordultak elő jelentős számban kommunikációs szerződések közbeszerzési eljárása kapcsán is. Emiatt kezdeményezett az fb jogorvoslati eljárást a Közbeszerzési Tanácsnál.

(MTI)

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ