Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2024. április. 13


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Vesztegetés kontroll nélkül
 
Napi Aktuális 2011-05-16 18:07:00
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Éveken át szabadon folyhattak a gyanús ügyletek a Honvédelmi Minisztériumban

 

 Magyar Nemzet
Az előző, baloldali vezetésű kormányzati ciklusokban kontroll nélkül osztogathatták a kenőpénzeket a Honvédelmi Minisztériumban, mert gyakorlatilag nem működött a belső ellenőrzés. Hende Csaba jelenlegi honvédelmi miniszter egyik első intézkedése ezért a korábbi védelemgazdasági főosztály átszervezése volt. A tárca korrupcióellenes stratégiát és etikai kódexet is kidolgozott.
Egyáltalán nem létezett a gyakorlatban belső ellenőrzés az előző kormányzati ciklusokban a szaktárcánál, így szabadon, félelemérzet nélkül fogadhatták el a Honvédelmi Minisztérium (HM) volt vezetői a kenőpénzeket – értesült lapunk. A valós kontrollingtevékenység hiányát és az ebből származó gondokat már 2008-ban jelezte az Állami Számvevőszék, a minisztériumban mégsem változtattak a helyzeten. 

mno.hu

Sőt Szekeres Imre (MSZP) minisztersége idején Szeredi Péter kabinetfőnök, a volt tárcavezető bizalmi embere irányította ezt a tevékenységet két megbízottja révén, akinek munkáját semmilyen HM-utasítás nem szabályozta. Hende Csaba jelenlegi fideszes honvédelmi miniszter egyik első intézkedése ezért egy kontrollingfőosztály létrehozása volt – részletek a Magyar Nemzet hétfői számában.

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2024-04-12 06:44:24 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ